Prima mea vizita la Targu Mures a fost o experienta inedita, care mi-a atins in mod neasteptat multe repere si m-a surprins placut. M-am bucurat sa intalnesc acolo ingeniozitate, dedicare, calitate, atentie la detalii si confort, dar mai ales oameni frumosi ce dau valente nebanuite notiunilor de calitate si lux, fara pic de ostentatie, cu un bun simt caracteristic doar autenticitatii. Oameni de la care am mai invatat ceva.
M-am plimbat prin oras, cautand cartierele vechi si admirand casele superbe ce te invaluie cu liniste si mister, case din secolul trecut, cu detalii arhitecturale splendide, adevarate dantelarii in gips, ciment si caramida, case reconditionate si aduse frumos in prezent de oamenii ce le locuiesc.
Incet, incet am ajuns in centru, acolo unde urma sa innoptez, la Hotel Privo, the newest kid in town, recent lansat in urma cu cateva luni. Hotelul e definit de linii drepte, sticla, design minimalist si modernism vizibil chiar de la prima privire, ce se uneste surprinzator de armonios cu Vila Csonka, monument istoric de la 1900, cu ampreta stilului Secession si un parc de 3.500 mp, alt monument istoric. De fapt, vila este nucleul intregului ansamblu eclectic si poate fi admirata din toate holurile interioare ale hotelului, ale carui linii simple o protejeaza si o pun in valoare. Mobilata cu piese originale Thonet si Art Deco cu o vechime de 100 de ani, reconditionate, vila e o invitatie deschisa de a trai confortabil in prezent in decorul vremurilor de demult.
Proiectul hotelului futurist e semnat de arhitectii clujeni de la biroul de arhitectura De3 Grup si a castigat in luna iulie premiul pentru cea mai frumoasa fatada de cladire nerezidentiala din Europa in cadrul Life Challenge 66 unde au votat online 125.000 de persoane de pe intregul continent.
Roca vulcanica ce predomina in structura pardoselii, a peretilor de la parter si in subsol, e imblanzita la receptie prin delicatetea orhideelor si panoul urias “welcome” de plexiglas colorat viu si iluminat ce te intampina la intrare, iar la intrarea in restaurant prin elemente de décor XXL din plastic, ca niste jucarii mari, precum familia de melci ce m-a amuzat teribil.
Peretii pe care se afla usile camerelor sunt din plexiglas alb stralucitor, iar delimitarile acestora sunt aproape insesizabile, discret semnalate prin manere dreptunghiulare usor ridicate, atat de discret incat, pierduta intre aspectul lor Zaha Hadid style si distrata dupa ce intalnisem pe hol lampile albe oversized Manga concept, mi-a fost cam greu sa-mi recunosc usa. Welcome aboard the Starship Enterprise!
Decorul camerelor imbina minimalismul si culorile vii prin accentele puternice de rosu, galben, verde sau ciclam aduse de fotoliile retro seventies si cuburile de plastic cu dublu rol, de masa sau taburet. Iar corianul folosit in constructia bailor este unul dintre detaliile de final avant-garde quality touch pe care le ofera discret Privo.
Partea de wellness & Spa este conceputa ca un spatiu de relaxare unde tonurile naturale se contopesc cu galbenul viu al coloanelor si usilor de plexiglas galben, creand o atmosfera de liniste si revitalizare. Cuprinde o sectiune de fitness, Jacuzzi, Finnish sauna, Infra Red sauna si o varietate de masaje: facial, de relaxare, anticelulitic, sportiv si reflexoterapie. Dupa un foarte placut si revigorant masaj de relaxare & tonifiere, am savurat pe indelete si in linistea diminetii un café latte pe terasa Spa-ului, la soare pe sezlong, admirand panorama superba spre parc si centrul orasului.
Creat din pasiune de Adina si Alin Plopeanu, proprietarii hotelului, Privo este insufletit de o echipa de profesionisti, devenind un refugiu minimalist pentru business, relaxare si quality time. Daca as alege 3 cuvinte cheie pentru Privo, acestea ar fi: design hotel si relaxare.
Photo credits: Hotel Privo, arhiva personala