Armonia simturilor din Casa Yon-Ka

Inspiră si expiră
Asa incepe incursiunea in lumea fascinanta a simturilor din Casa Yon-Ka, iar fiecare tratament este o calatorie in timp, in spatiu, in sine, in amintiri si reamintiri, in starea de liniste perfecta dintre lumi.
Chintesenta este primul punct de contact – inspiram aroma unica a acestei formule-semnatura, simtim notele calmante, revigorante, invaluitoare care se nasc din intalnirea lavandei cu chiparosul, muscata, rozmarinul si cimbrul. Simtim efectul vindecator al naturii. Ne relaxam profund. Suntem liberi sa visam. Bine ai venit in Casa Yon-Ka!

Mai intai am vrut sa vad casa, asa ca i-am pasit pragul si am explorat cu incantare si curiozitate fiecare incapere, iar pasiunea mea pentru arhitectura veche a fost satisfacuta sa descopere un loc in care senzorialitatea începe cu lumina din spaţiu, designul interior şi se continuă cu terapiile şi tratamentele. Decor minimalist exclusiv in tonuri si esente naturale, in care fiecare piesa este un statement puternic, ce marcheaza spatiul in mod clar, profund si, in acelasi timp, inedit, rezultand un interior cu personalitate vibranta, simpla, curata, care te imbratiseaza armonios.

În Casa Yon-Ka experienţa se construieşte pe cinci elemente fundamentale denumite, încă de la lansarea brandului, in 1954, chinteseţa. Este vorba despre cele cinci uleiuri esenţiale din care derivă şi se declină întreaga experienţă de înfrumuseţare şi tratament: lavanda din Provence, pentru calmare, vindecare şi cu proprietăţi anti-inflamatorii; muşcata din Egipt, pentru vindecare, calmarea durerii şi anti-inflamator; rozmarinul din Maroc care este antiseptic, regenerant şi tonifiant; chiparosul din Provence, pentru decongestionarea şi echilibrarea sistemului nervos; cimbrul din Spania, un stimulent cu puternice proprietăţi antiseptice.

Din paleta bogata de tratamente faciale, am ales Time Resist, un tratament antirid prin excelenţă ce foloseşte ingrediente active patentate precum celulele stem vegetale. Acest ritual anti-ageing combină efectul foarte concentrat de exfoliere al «activatorului de tinereţe» prin stimularea reînnoirii celulare, o mască cu acțiune imediată şi efect de lungă durată asupra fermităţiii pielii, cu un masaj facial special anti-rid.

Procedura incepe prin aplicarea unei comprese calde infuzate cu o emulsie concentrata, apoi se face demachierea, urmata de un gomaj si aplicarea unei emulsii concentrate din extract de urzica alba si roscove, prin miscari de masaj destinat fermitatii pielii. Se aplica un serum concentrat pentru diminuarea ridurilor de la ochi si o crema concentrata antiaging din gama Time Resist. Partea mea preferata a fost masca cu extracte din alge marine si un puternic efect de lifting, extrem de eficienta, urmata de o noua aplicare a lotiunii Yon-Ka. In final, dupa o ora de rasfat senzorial si olfactiv, m-am redescoperit in oglinda cu o față odihnita, luminoasa si intinerita cu vreo 10 ani 🙂

Camera IYASHI-DOME, aparat care lucrează cu razele infraroşii lungi de origine organică, modul cel mai eficient de a optimiza şi echilibra organismul, o replică tehnologică a traditionalei practici japoneze, Suna Ryoho.

Produsul meu preferat este lotiunea Yon-Ka, al carei design in editia limitata din acest an este splendid realizat de artista Sue Miano in tuşe de acuarela, pasteluri seducatoare si flori salbatice reinterpretate cu precizie si fler, un omagiu adus naturii infinite, generoase, inepuizabile. Este o lotiune cumva atipica, cu o consistenta bogata, hranitoare dar si hidratanta, asa incat poate chiar inlocui obisnuita crema de față.

Voi reveni cu siguranta des in Casa Yon-Ka, deoarece m-a cucerit conceptul de spaţiu de wellness şi tratament pentru toţi cei care au dorinţa şi răbdarea să integreze armonii şi gânduri odată cu beneficiile corpului. Dovada este si manifesto-ul Casei Yon-Ka:
“Intr-o lume care cere mereu mai mult, ne acordam ragaz. Ne dam timp sa cantarim lucrurile.
Ne intoarcem la ce este esential.
Mai putine roluri, mai multa autenticitate,
Mai putin compromis, mai multa eficacitate, mai putine vorbe, mai multa emotie.
La Yon-Ka, alegem mereu simplitatea in mod constient.
Ne reconectam cu propria noastra energie si cu cea a altora, astfel incat lumea de maine sa fie mai sanatoasa si mai frumoasa.”

 

Photo credits: personal archive Ruxandra Chiurtu, Facebook Page Yon-Ka Romania

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *