Recharge for wellness and more

Notiunea de wellness este din ce in ce mai complexa, la principiile de baza de nutritie, terapii Spa clasice de relaxare dezvoltate de terapeuti si aparatura, miscare in aer liber, mindfulness, adaugandu-se o serie de terapii complementare, totul concurand pentru a atinge acea stare de bine, acel wellbeing din ce in ce mai des mentionat. Usor de zis, dar sub alura aceasta de fancy dus până la clişeistic se afla un proces complicat si extrem de delicat, pentru ca sintagma slogan “wellness for body, mind and soul” ascunde de fapt secretul inca nedescifrat complet al mecanismului fiintei umane.

In acest context de cautari si raspunsuri la multe intrebari se regaseste si recenta lansare a Recharge Wellness Center, cel mai nou proiect al retelei Gral Medical, un concept de wellness ce reuneste terapii adjuvante concepute special pentru cei ce sunt obositi, stresati, dar in acelasi timp preocupati de starea lor de bine.  Este gandit ca un concept integrat care pleaca de la un plan de nutritie, ce poate fi completat cu o serie de proceduri precum perfuzii de vitaminizare in functie de nevoile fiecaruia, oxigenoterapie, salina si masaje terapeutice.  Echipa centrului este formata din medici specialisti in endocrinologoie, nutritie, medicina sportiva, specialisti in masaj si drenaj limfatic.

Aflat in Bucuresti,  centrul Recharge Wellness are un design interior interesant, spatiul alb marginit de coloane inalte imbina in mod inedit o incursiune in jungla amazoniana cu stralucirea luxurianta a candelabrelor de cristal ce coboara din tavan. Rezultatul este suprinzator de linistitor si distrage atentia, calmeaza si te scoate din rutina zilnica si ganduri.

Experienta mea la Recharge Wellness Center a inceput cu o consultatie medicala la doamna doctor Bianca Biban, o prezenta foarte placuta si profesionista, in urma careia mi-a recomandat cateva terapii: Gluta Revive, oxigenotrapie, precum si niste sesiuni de masaj de relaxare combinate cu masaj de drenaj limfatic.

Gluta Revive este o perfuzie intravenoasa de 300 ml cu glutation, ca solutie de eliminare a toxinelor, ce sprijina regenerarea celulara si intareste sistemul imunitar, contribuind astfel la revitalizarea generala a organismului. Dureaza aproximativ o ora, in functie de viteza de curgere stabilita, eu am preferat un ritm mai lent, si a durat cam o ora jumatate. Perfuziile se fac pe niste fotolii confortabile de masaj, asa ca m-am relaxat cu cateva sesiuni de masaj cu bile in timpul procedurii. Recomandarea este de minim 5 sedinte, ideal o serie de 10, derulate saptamanal, sau cate doua pe saptamana, in functie de cat de permisive sunt venele. Vitaminizarea intravenoasa presupune administrarea de vitamine, minerale si alte substante nutritive direct in fluxul sangvin, avand ca rezultat absorbtia rapida si completa a nutrientilor, evitand digestia si metabolismul intestinal.

Alte perfuzii vitaminizante pe care le puteti incerca aici sunt: Refresh Revive – boost energetic si imunitar cu vitaminele C, B1, B6 si complex de electroliti (natrium, potassium, clor), Body Fuel – creat pentru sportivi si persoanele active si contine vitaminele B1, B6 si Addaven (concentrat de oligoelemente), Youthful Glow – stimuleaza productia de colagen, diminuand liniile fine si reda luminozitatea pielii, bazat pe vitamina C, precum si perfuzia intramusculara Gerovital Gold, cu Gerovital H3.

Masajul facut de terapeut este un adevarat rasfat, iar eu am ales varianta combinata de relaxare cu drenaj limfatic, a fost o sesiune foarte placuta, avand in vedere atat mainile pricepute ale terapeutei, cat si ajutorul olfactiv dat de uleiul de masaj cu extract de portocale si scortisoara, perfect pentru iarna.

Celelalte terapii complementare pe care le gasiti in cadrul Recharge Wellness Center sunt:

Oxigenoterapie hiperbara: prin furnizarea de oxigen sub presiune ridicată intr-o incinta speciala, aceasta terapie are efecte anti-aging, imbunatateste circulatia sanguina, accelereaza procesul de vindecare și regenerare a tesuturilor, îmbunătățeste starea de bine generala si creste nivelul de energie.
Salina in camera cu sare de Himalaya: expunerea la aerosolii de sare ajuta la ameliorarea afectiunilor respiratorii precum astmul, sinuzita, bronsita si alergiile, dar și la reducerea stresului și îmbunătățirea starii de bine generale.
Scanarea corporala: analiza posturii, masa musculara, tesut adipos, circumferinte, volume corporale.

Cred ca noul Recharge Wellness Center este binevenit in peisajul de wellness, fiind un pas inainte in grija noastra fata de noi insine si cei dragi, asa ca merita incercat, cu siguranta terapiile complementare gasite aici va pot fi de folos.

Adresa Recharge Wellness Center: Strada Caloian Judetul, numarul 16, Bucuresti (telefon 0723.352.653).

 

Photo credits: personal archive Ruxandra Chiurtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *