L’amour chez Elysée

Noapte magica pe strazile inguste ale Venetiei…O sala de bal bogat decorata, terase cu broderii multicolore si mătăsuri grele, candelabre gigantice ce inunda incaperea de marmura cu lumini feerice. Regina balului, surprinzatoare si placuta, anima spiritele prezente. Gradina cu flori a palatului se revarsa in atmosfera fermecata a noptii, incarcata de rafinament si sensibilitate, iar un buchet condimentat, adus ca ofranda orelor de aur ale “Serrenissimei” vesteste miresme dominante de piele si lemn pretios, langa umiditatea pietrei lustruite de trecerea anilor.
O invitatie sa descoperi in interiorul acestui palat, un cufar cu o veritabila comoara menita sa dezvolte pasiuni: Amour de Palazzo de la Jul et Mad.

Numele casei de parfumuri create in 2012 vine de la Julien Blanchard si Madalina Stoica, doi tineri ce s-au cunoscut intr-o cafenea din Paris, el, om de stiinta specializat ulterior in comunicare, ea, specialist in marketingul cosmeticelor si parfumurilor la Fashion Institute of Technology New York. Amour de Palazzo este povestea iubirii lor din luna de miere la Venetia, redata delicat si fascinant de Dorothée Piot prin intermediul esentelor.

Ingrediente Amour de Palazzo: piper, cuisoare, ghimbir, nucsoara, violete, lemn de cedru, piele, patchouli, labdanum, mosc, oud, ambra, papyrus, castoreum

perfumes amour elysee (10)perfumes amour elysee (3) perfumes amour elysee (2) perfumes amour elysee (6)

Quel Amour de la Annick Goutal

Camille Goutal isi aminteste cu emotie, prin crearea acestui parfum, de o reintalnire cu logodnicul ei. La intoarcerea dintr-o calatorie in Australia, in 1996, drumul dinspre strada catre apartamentul ei era presarat cu bujori, una dintre florile sale preferate. Intrand in apartament a surprins privirea plina de dragoste a logodnicului, care o astepta, si a exclamat incantata: “Quel Amour!”

Ingredientele Quel Amour: geranium, rodie, merisor, coacaze rosii, cirese, piersica, ambra

perfumes amour elysee (8) perfumes amour elysee (4)

Love is in the air de la House of Sillage

Valuri, dragoste, franturi de cantec imprastiate de briza marii, impulsuri dulci de trandafir, pruna si citrice. Acordurile unei melodii prevestesc o noua poveste de iubire. Un sarut rapit, o imbratisare tandra si soapte ce promit dragostea eterna.

Ingrediente Love is in the air: pruna, iasomie, mosc alb, migdala, vanilie

perfumes amour elysee (5) perfumes amour elysee (7)

Le-am descoperit pe toate trei la Elysée, intr-o zi insorita de inceput de septembrie, o zi superba careia am simtit ca i s-ar potrivi un parfum. Am incercat mai multe si am rugat-o pe Elena, ghidul meu in lumea miresmelor, sa-mi spuna cum se numesc abia la sfarsit, dupa ce am ales trei ce m-au cucerit.
Septembre, c’est le jour de l’amour.

perfumes amour elysee (1)

 

Photo credits: Elysée, minnewyork.com, Jul et Mad Paris, House of Sillage, Annick Goutal, wallpaperscraft.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *