Rituwells destination in a shopping mall

La mall obisnuim sa mergem la cumparaturi, necesare sau compulsive (mai ales in perioada reducerilor de sezon), ne pierdem prin multime urmarindu-ne dorintele pana cand apare vina de a fi cheltuit (din nou) prea mult, si ne mai consolam apoi la o cafea cu prietenele, aka binecunoscuta terapie after shopping.

Recent, am aflat si recunosc ca initial nu mi-a venit sa cred, ca la Bucuresti Mall s-a deschis, de cateva luni, un salon de masaj & wellness, asa ca, intr-o zi ploioasa, m-am dus acolo sa vad despre ce e vorba. Astfel am descoperit, la etajul doi, Rituwells, si mesajul de intampinare foarte ademenitor: “Refresh your body / Relax your mind”.

Conceput ca un refugiu de liniste in mijlocul haosului, Rituwells are un decor minimalist confortabil si 5 camere de masaj, declinari ale starii de bine: Refresh, Relax, Revive, Revitalize, Rejuvenate. Terapeutele din Indonezia si Bali au experiență în domeniu și cunoștințe solide despre anatomia și fiziologia corpului uman, asa ca pot identifica cu ușurință zonele tensionate ale corpului și aplica tehnici corecte de masaj pentru a le trata.

Paleta de proceduri este vasta si cuprinde atat masaje deep tissue, balinez, foot massage, shiatsu, Thai, lomi-lomi, hot stone, dar si sedinte de reflexoterapie sau ritualuri complexe cu aromaterapie si de revitalizare a corpului care necesită tonifiere și hidratare, cu accent pe diminuarea efectelor vizibile ale îmbătrânirii tenului folosind serumuri antioxidante. Bref, o gamă largă de tipuri de masaj și îngrijire corporală provenite din culturile asiatice, ceea ce inseamna ca tehnicile se concentrează pe eliberarea tensiunilor, a durerilor musculare, îmbunătățirea circulației sanguine și a flexibilității.

Eu am ales de aceasta data clasicul masaj de relaxare, care, daca este facut corect, alunga oboseala și aduce acel sentiment placut de confort și odihnă. Mayoni, terapeuta din Bali, a folosit un ulei de masaj inodor si care patrunde usor in piele, catifeland-o, si a aplicat o tehnica blanda, asa cum am rugat-o, cu mișcări ușoare, presiune moderată și fricțiuni delicate pentru a elibera tensiunea și stresul din corp. Evit masajele puternice, caci fac foarte usor vanatai, gratie unei fragilitati vasculare cronice pe care o am dintotdeauna. Mi-a placut acest masaj care mi-a indus o stare de relaxare bună și o senzatie de wellbeing general, asa ca voi reveni curand sa incerc si alte terapii Rituwells.

Mi s-a parut interesant sa aflu ca Rituwells are mai putin clienti pasageri de mall, care ajung acolo din intamplare sau curiozitate, si ca majoritatea sunt clienti fideli care-si fac programari din timp si revin saptamanal la salon, ceea ce inseamna ca terapeutele sunt profesioniste, astfel incat misiunea propusa, relaxarea si starea de bine, este indeplinita cu succes si rezultate benefice.

Photo credits: Rituwells, arhiva personala Ruxandra Chiurtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *