Gourmandot: “The Shrimp Opera” la Espace Minoux

La demisolul unei case bucurestene superbe din zona Armeneasca, strajuita la intrare de un tei batran si plin de flori ce inmiresmeaza totul imprejur, se afla Espace Minoux, un spatiu boem inscris de fotograful Razvan Voiculescu si echipa sa in seria evenimentelor restranse din Capitala unde se intalnesc pasionatii de arta, mancare, fotografie, socializare, film sau de ce nu, motociclism.
La parterul casei se afla Galeria de Arta Anca Savulescu, astfel incat experienta mentionata anterior devine completa iar simturile vizitatorului gourmand in cautare de nou si frumos sunt satisfacute la maxim.

.espace minoux (18) espace minoux (19) espace minoux (1) espace minoux (16) espace minoux (17)espace minoux (21) espace minoux (20) espace minoux (22)espace minoux (5) espace minoux (12)

Marti, intr-o seara de mai, am vizionat, degustat, savurat si conversat pe deplin la “The Shrimp Opera” by Gourmandot, pusa in scena de regia inegalabila a lui Mircea Horobet, Le Chef Absolu, cel ce ne-a sedus definitiv pe noi, cei 35 de spectatori flamanzi, cu tulburatoarea odisee a crevetelui ce sfarseste tragic in galantarul magazinului si renaste apoi ca pasarea Phoenix (doar in sos de vin), o uluitoare drama a fiintei in fel principal, cu antreu de sushi si final apoteotic de tarta racoroasa cu rubarba si ciocolata alba. Stiu, a fost o fraza lunga, in care am inclus si un citat  al gazdelor, dar poemul papilelor gustative este inca si mai maret de atat, caci in tigaia maiastra a talentatului Horobet crevetii au fuzionat sublim cu rosiile cherry, iar sosul acrisor de patrunjel si painicile calde facute in casa sub bagheta ilustrului ne-au retinut la bis, aplauze prelungite dar asezati bine pe scaune si zambind printre paharele de vin alb sec sau rosé racoros. Sublima aparitie a crevetilor a avut o uvertura sushi memorabila si a fost insotita apoi de arome exotice de mango, usor picante, trase la tigaie, nitica muzica cubaneza, si tarta cu rubarba, menta si ciocolata alba de tout en finesse…Oh, mon Dieu!
O incantare pe care o recomand cu gura plina si las in continuare imaginile sa curga domol, pentru ca la  final v-am scris si adresa unde se afla experienta multi-senzoriala de la Espace Minoux.

 espace minoux (13) espace minoux (10) espace minoux (7) espace minoux (9) espace minoux (8) espace minoux (14) espace minoux (11) espace minoux (3) espace minoux (4)

Adresa Espace Minoux: strada Spătarului nr. 26, București

espace minoux (15) espace minoux (23)

Afisul stagiunii din luna mai, urmeaza programul stagiunii Gourmandot de iunie

Afisul stagiunii din luna mai, urmeaza programul stagiunii Gourmandot de iunie

À la prochaine, mes amis!

 

Photo credits: Adela Parvu, Razvan Voiculescu, Espace Minoux, arhiva personala

One thought on “Gourmandot: “The Shrimp Opera” la Espace Minoux

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *