Travel & design: conceptul Vitra

La granita Elvetiei cu Germania, in Weil am Rhein (suburbia orasului Basel), la intrarea in parcul architectural Vitra Campus se paseste la propriu in lumea designului si a pieselor exclusiviste de mobilier si decoratiuni pe care de obicei le admiram in revistele de home&deco sau de lifestyle. Un altfel de experienta de travel, pe care v-o recomand cu drag.

Vitra e o companie elvetiana producatoare de mobilier, creata in 1950 ca afacere de familie si renumita worldwide prin colectiile inovatoare dar in acelasi timp practice, formate din piese celebre semnate de designeri ca Verner Panton, Charles and Ray Eames, George Nelson, Jean Prouvé, Antonio Citterio sau colaborari cu Zaha Hadid si multi altii.

vitra concept (24) vitra concept (6) vitra concept (33)

Celebra VitraHaus, construita de Herzog & de Meuron ca  un conglomerat de prisme cu sectiunea arhetipala a casei, ce fuzioneaza toate intr-o cladire inedita, este flagship store Vitra si cuprinde mare parte din colectia home, al carei mobilier este grupat pe diferite stiluri si incaperi – living, dining, office – intr-un mix de piese clasice si contemporane. Vizita aici inseamna sursa de inspiratie, educatie si explorare a gustului propriu in materie de design.

vitra concept (30) vitra concept (18) vitra concept (19) vitra concept (20) vitra concept (11) vitra concept (10) vitra concept (9) vitra concept (8) vitra concept (7) vitra concept (29) vitra concept (28) vitra concept (27) vitra concept (26)vitra concept (21)vitra concept (22)

Pe langa acest imens si stylish showroom intins pe 4 niveluri, VitraHaus contine si un magazin cu obiecte de design, accesorii si carti, un Lounge Chair Atelier si o cafenea mare si luminoasa la parter. Are in total 6 niveluri si se poate vizita zilnic intre orele 10.00-18.00.
Cu un design spectaculos in care volumele se intersecteaza intr-un amalgam dinamic, VitraHaus este cu siguranta expresia unui concept inovativ de casa si totodata imaginea clara a excelentei in design.

vitra concept (13) vitra concept (14) vitra concept (15) vitra concept (4) vitra concept (2) vitra concept (5) vitra concept (31) vitra concept (32)

Vitra Design Museum este unul dintre muzeele de design de referinta din lume, dedicat cercetarii si prezentarii de piese din istoria designului si prezent, cu focus pe comuniunea dintre arhitecura, arta si cultura accesibila si proiectie catre viitor. Gazduieste multe expozitii, evenimente si workshop-uri si este deschis publicului zilnic intre orele 10.00-18.00.

Vitra Design Museum, Architekt Frank Gehry vitra concept (1) Vitra Design Museum, Architect Frank Gehry

Vitra Campus este un ansamblu heterogen de arhitectura contemporana, practic cea mai mare concentrare de cladiri concepute de arhitecti celebri (Frank Gehry, Tadao Ando and Zaha Hadid) in ideea de a se armoniza cu complexele rezidentiale inconjuratoare, dar si cu peisajul natural cuprins in triunghiul de granita dintre cele 3 tari: Elvetia, Germania si Franta. Rezultatul e spectaculos, de aceea Vitra Campus a devenit punctul de atractie al pasionatilor de arhitectura si design din lumea intreaga.

VitraHaus auf den Vitra Campus in Weil am Rhein vitra concept (3)

Photo credits: VitraHaus Inspirations, photo: Lorenz Cugini ©Vitra (www.vitra.com); VitraHaus, Architecture: Herzog & de Meuron, photo: Julien Lanoo © Vitra (www.vitra.com); Vitra Design Museum, Architecture: Frank Gehry, photo: Julien Lanoo/Thomas Dix © Vitra (www.vitra.com); VitraHaus Café and Airstream Kiosk, Foto: Julien Lanoo/Lorenz Cugini © Vitra (www.vitra.com)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *