Honey stuff

Mierea este unul dintre acele produse vechi de cand lumea, care pare să facă totul. Poate îndulci orice masă, adauga savoare unei fripturi, poate hidrata pielea uscată și calmează o durere în gât atunci când te simți rău de tot. Insa si aici, o miere specială iese în evidență fata de restul categoriei, din multitudinea de sortimente. Mierea de Manuka, care este originară din Noua Zeelandă și din anumite părți din Australia, a câștigat o mulțime de aplauze în lumea wellness pentru proprietățile sale puternice de vindecare.
Este cercetată și apreciata de specialisti ORL, dermatologi și nutriționiști, mulți dintre ei aratand un optimism prudent referitor la beneficiile medicale reale.

Manuka este un tip special de miere făcută de albine care polenizează un arbust cu acelasi nume, originar din Noua Zeelandă și estul Australiei. Floarea de Manuka produce un nectar ce contine compuși unici care nu sunt la fel de concentrați în alte tipuri de miere, inclusiv methylglyoxal, cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene.

Mierea de Manuka era folosită din cele mai vechi timpuri de către civilizația Maori, fiind recunoscută pentru capacitățile sale de vindecare, datorita celor 92 de nutrienți, 46 de antioxidanți și aminoacizii esențiali. Are proprietăți antibacteriane, antimicrobiene, antioxidante, antiinflamatorii, antivirale, antiseptice și antifungice, fiind astfel un ingredient prețios pentru industria cosmetică.

GEROCOSSEN, producătorul român de cosmetice, a lansat prima gama din România ce are la bază faimoasa miere de MANUKA BIO. Gama GEROCOSSEN Manuka Bio conține 10 produse pentru îngrijirea tenului, mâinilor și corpului, cu creme de față adaptate nevoilor fiecărei vârste: 18+ matifiantă, 25+ hidratantă, 35+ primele riduri, 45+ riduri formate, 55+  riduri profunde, 65+ reparatoare.
Crema pentru mâini are un complex natural format din miere de Manuka BIO, ulei de avocado si ulei de susan iar untul pentru corp are o formulă intens nutritivă, ce combina mierea, untul de Shea și uleiul de migdale.

Mierea este prezenta la loc de onoare si in industria relaxarii, de Spa & wellness, ceea ce ma duce cu gandul la Leukerbad Therme din Elvetia, unde am testat prima data masajul corporal cu miere, care, in plus față de efectul de curățare, stimuleaza circulatia si ajuta la eliminarea toxinelor, echilibrand fluxul de energie și în același timp, acționează asupra întăririi sistemului nervos și imunitar. Masajul este excelent, fiind totodata o metodă ideală pentru bunăstarea generala, caci relaxeaza si catifeleaza pielea, care, in final, pastreaza ceva din mirosul acela placut si atat de specific nectarului.

Last but not least, Bee Movie este unul dintre filmele mele preferate de animatie 😉

 

Photo credits: Gerocossen, Leukerbad Therme, arhiva personala Ruxandra Chiurtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *