Hugo fusion & more

Din seria summer holiday going out, am ajuns la Hugo, un restaurant micut si cochet, aflat la cativa pasi de Piata Victoriei, la o cina ad-hoc  cu amici si cunoscuti, in genul acela de intalniri placute, cu palavrageli despre toate si nimic, insa atat de necesare si relaxante.

Cu aer de vacanță retro, rafinat și elegant, Hugo e locul potrivit pentru întâlniri de afaceri, o cină cu prietenii sau ieșiri în doi. Ori pentru freelanceri, ce gasesc aici un loc unde să lucreze în liniște și o gustare savuroasă, ascultând acorduri relaxante de jazz.

Decorul este discret, cu accente de film clasic, in care ajungi datorită fotografiilor de pe pereti, toate alb-negru, cu secvențe din „Dolce Vita” sau „Vacanta la Roma”, cu Anita Ekberg, Sophia Loren sau Audrey Hepburn. Una peste alta, pare a fi locul unde te poți desprinde nitel de haosul exterior si poți lucra într-un mediu creativ, in care sa gasesti in liniste inspiratia pentru proiectele profesionale sau destinatiile viitoare de vacanta.

Meniul este mediteranean „with a twist” si ispiteste papilele gustative ale oaspetilor cu excelente tartare de ton sau somon,  paste, risotto, specialități cu carne insotite de garnituri surprinzătoare și deserturi a căror degustare reprezintă o adevărată desfătare a simțurilor. Specialitatea bucătarului este Hugo Surprise, un melange de vanilie și ciocolată, cu texturi extrem de diferite, calde și reci, formând un desert a cărui servire este un mic show captivant. Pe noi ne-a amuzat.

Dintre toate cele servite printre rasete, voie buna si clinchet de pahare, mi-au placut indeosebi tartarele cu somon si ton – le aleg frecvent din meniuri, sunt printre favoritele mele – si crevetii in sos de unt, epic acest sos, extrem de savuros si fin, j’adore.

Beef carpaccio

Tuna and salmon tartar

Ravioli with spinach, ricotta and foie gras

Shrimps with butter sauce

Risotto funghi porcini

Beef with mushrooms

Red tuna

Crème brûlée

Cheese cake

Hugo Surprise dessert

Adresa Hugo Restaurant: Clopotarii Vechi nr. 10, Bucuresti

 

Photo credits: Radu Gospodinov, Adrian Constantinescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *