Social 1, formula relaxanta = design istet + mancare buna

Invitatia la brunch a venit insotita de cuvintele: “Oh, trebuie sa vii, este un loc very SpaLiving!” si recunosc, da, mi-a starnit curiozitatea, mai ales ca auzisem pareri bune despre Social 1, restaurantul deschis recent in Bucuresti.

Decorul este amuzant, presarat cu multe elemente istete si se savureaza pe indelete, firesc, alaturi de mancare, sau dupa, depinde cat de foame iti este sau cat de absorbit esti de touch screen-ul telefonului. Odata ce iti oferi ragazul de a privi in jur, descoperi etajere cu carti din colectia “Biblioteca Pentru Toti” suspendate de tavan, la cativa metri deasupra capului, alaturi de jocuri de remi, jetoane de loto 6 din 49 sau muzicute montate pe pereti, mesaje amuzante scrise cu litere din neon colorat, lampi oversized din alama ori mese cu blat din lemn natur.

Conceptul amenajarii apartine studioului de arhitectură PickTwo, a cărui semnătură se regăsește si la STADIO, si reinterpretează aici ironic valori din România socialistă folosind însă limbajul comod al localurilor londoneze.

Overall, un décor pe care mi-a facut placere sa-l descopar si m-am bucurat din plin de fiecare nou detaliu observat in acel design firesc si totodata inedit.

social 1 (10) social 1 (9) social 1 (32) social 1 (2) social 1 (31) social 1 (28) social 1 (27) social 1 (24) social 1 (23) social 1 (25) social 1 (21) social 1 (22) social 1 (26) social 1 (20) social 1 (19) social 1 (16) social 1 (17)

Revenind la bucate, am savurat o delicioasa portie de oua posate in sos tomat, cu rosii cherry si busuioc, alaturi de o limonada de soc cu menta si un caffé latte spectaculos, servit intr-un gratios pahar de sticla cu picior inalt. Evident, am continuat cu desertul, alegand o placinta de mere cu topping de crème brûlée, combinatie neobisnuita, extrem de inspirata si gustoasa.

social 1 (15) social 1 (11) social 1 (18) social 1 (13) social 1 (12)

Iata alte cateva declinari ispititoare ale meniului autointitulat “Casual food and spritz”:

social 1 (8) social 1 (7) social 1 (5) social 1 (6) social 1 (4) social 1 (3) social 1 (1) social 1 (29)

Bref, Social 1 are personalitate si beneficiaza de un mix foarte reusit de mancare buna si design smart, concept care a avut darul de a ma relaxa in timp ce am savurat delicii culinare si estetice. Mi-a placut!

s1b

Adresa Social 1: B-dul Unirii 1, Bucuresti

 

Photo credits: Social 1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *