Relaxare sci-fi la Clinica Eliade

Cand am ajuns la adresa din Bulevardul Mircea Eliade 36, am zambit privind cladirea noua, cocheta, cu pereti mari de sticla si flori pe treptele de la intrare: era exact asa cum trebuie sa arate o clinica integrata corect in peisajul verde si relativ linistit de pe malul lacului Floreasca.

Dupa ce am facut un tur complet al sectiunii dedicate Spa din Clinica Eliade, am realizat ca in acel concept de Spa Medical sunt reunite aspecte medicale bazate pe stiinta si inovatie, asociate cu terapiile wellness, care vizeaza atat sanatatea cat si frumusetea. In general, Spa-ul poate fi privit ca o filozofie ce consta in adoptarea principiilor holistice de ingrijire, centrate pe unicitatea fiecaruia dintre noi. Spa-ul Eliade este axat pe tratamente si terapii de medicina functionala si wellness dedicate echilibrarii corpului nostru energetic, pornind de la medicina energetica ca reprezentare a ideii ca materia este o forma de energie si ca toate fiintele umane constituie o succesiune de campuri complexe, aflate in echilibru dinamic fizic-emotional-mental-spiritual.

Dar, mai presus decat toate aceste cuvinte, mi-am dat seama ca ma aflu intr-un loc cu un vibe bun, creat cu pasiune si dedicare pentru starea de bine, care a inceput ca un vis al Cristinei Timis si inainte de a deveni o experienta fantastica, a fost lectie de viata, evolutie, emotie, dezvoltare personala si descoperire.

clinica eliade (16) clinica eliade (9) clinica eliade (23) clinica eliade (14)

Acum vom porni in calatoria sci-fi promisa in tiltlu si va voi descrie ce terapii am ales sa testez din paleta inedita de la Spa Eliade, unde toate tratamentele au componenta medicala, desi majoritatea sunt atat de placute, incat e greu de imaginat acest mix profund si foarte smart dintre medical si wellness.

Am inceput cu o terapie dermato-cosmetica numita “Special Day”, care a fost un real rasfat pentru ten si a combinat actiunea produselor organice Phyt’s bazate pe amestec de uleiuri esentiale de plante si fito-complecsi, cu un tratament cu oxigen, realizat de sistemul non-invaziv Oxy5Modes. Acesta favorizeaza pătrunderea naturala, în straturile inferioare ale pielii, a oxigenului si a substantelor regeneratoare ca acidul hialuronic, vitaminele și anti-oxidanții, toate fiind extrase naturale, fata gluten, fara aditivi si conservanti, de maxima compatibilitate cu pielea.

Tratamentul are mai multi pasi:  demachiere, tonifiere, exfoliere, aplicarea unei masti purificatoare cu rol de deschidere a porilor, sesiunea de oxigen, care prin presiunea puternica creste permeabilitatea pielii ajutand la absorbtia mai buna a produselor cosmetice, si aplicarea cremei de final.

Preferata mea a fost sesiunea de oxigen, perceputa ca o mangaiere usoara si racoroasa a pielii, iar efectul resimtit imediat a fost o luminozitate superba a tenului, brusc relaxat si proaspat ca dupa o vacanta indelunga, efect ce dureaza inca, de doua saptamani. Daca ar fi sa enumer beneficiile majore oferite de terapie, acestea sunt:  revitalizarea tenului, regenerarea celulara, reducerea ridurilor, normalizarea secretiei de sebum si regenerarea tesuturilor prin activarea fibrelor de colagen si elastina.

clinica eliade (13) clinica eliade (11) clinica eliade (20) clinica eliade (18) clinica eliade (3) clinica eliade (10)

A urmat sedinta de Radiofrecventa Tripolara, cunoscuta ca cea mai noua tehnologie cu rezultate efective inca de la primul tratament in cazul celulitei, tesutului adipos, lipsei de fermitate a pielii (atat faciale cat si corporale). Eu am testat-o pe abdomen, urmarind activarea miraculoasa a celulelor adipoase si fibroblastelor (cele care produc colagen si elastina), marcand astfel inca un pas in eterna cautare feminina a unui abdomen plat, obtinut instant, if possible 🙂 Dupa o sedinta, se observa un tonus imbunatatit al pielii si o finete sporita a acesteia. Pentru rezultate mai avansate, Mihaela, terapeuta care mi-a fost ghid in lumea Spa Eliade, recomanda cel putin 5 sedinte. Cum actioneaza:  incalzirea locala produce o contractie imediata a fibrei de colagen si in acelasi timp stimuleaza metabolismul fibroblastelor, accelerand producerea de noi fibre de colagen si elastina ce confera fermitate si elasticitate pielii, asigurandu-i un aspect sanatos si intinerit.

clinica eliade (12) clinica eliade (19) clinica eliade (21)

Am incheiat cu AlphaSphere Deluxe, terapia sci-fi aflata in premiera absoluta in Romania si bazata pe o tehnologie de ultima generatie, o experienta multisenzoriala ce activeaza unitatea simturilor, cu un efect de profunda relaxare combinat cu stimularea creativitatii. Aceasta terapie se face intr-o camera fara lumina, unde se exprima in plenitudinea lor toate componentele senzoriale: culoare, sunet, vibratie, miros, caldura. Am fost invitata sa ma instalez  intr-un fotoliu-pat transparent, aflat intr-un spatiu tip cocoon, iar aici, odata invaluita in intimitatea si siguranta lui, s-a lansat  un program sinestezic particularizat, experienta care initial m-a dus dus cu gandul la Starship Enterprise, de unde m-am simtit apoi teleportata intr-o alta dimensiune.

Explicatia stiintifica? Timp de 25 de minute, sunete si vibratii special create strabat intregul corp si produc o miscare aproape imperceptibila, ce imita si sugereaza miscarea din uterul matern. Aceasta sinestezie a simturilor ne elibereaza de rutina zilnica, griji si stress, fiind invaluiti in timp foarte scurt de o noua calitate perceptiva, holistica si total relaxata, open-minded, ce duce la un alt nivel de constiinta.

Eu m-am trezit la un moment dat teleportata intr-o nuvela de-a lui Mircea Eliade, privindu-l pe profesorul Gavrilescu cum se aşează la pian şi începe să cânte: „Nu se mai gândea la nimic, furat de melodiile noi, necunoscute pe care le asculta parcă pentru întâia oară, deşi îi veneau una după alta în minte, ca şi cum şi le‑ar fi amintit după foarte multă vreme”.

clinica eliade (4) clinica eliade (6) clinica eliade (2) clinica eliade (5) clinica eliade (22) clinica eliade (15) clinica eliade (8) clinica eliade (1) clinica eliade (7)

Adresa Clinica Eliade: B-dul Mircea Eliade 36, Bucuresti

 

Photo credits: Clinica Eliade, arhiva personala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *