Maya Spa

La Tulum, Orasul Zorilor, sunt acum 22 de grade si soarele mangaie linistit marea de turcoaz.

Tulum este situl istoric al unui oras-cetate maya precolumbian, port la Marea Caraibelor, situat in partea estica a peninsulei Yucatan.

maya spa (2)

Sa pasim impreuna in acest loc minunat, ales probabil de un razboinic Maya drept port strategic si, in mod sigur, de inspirata sa consoarta, ca loc de visare si relaxare datorita nisipului fin si a privelistii divine oferite de natura. Respiram acum aerul proaspat de mare si intram pe taramul Maya Spa.

maya spa (5)

maya spa (4)

Aici, in acest spa traditional, placerea simturilor e celebrata deplin prin tratamente holistice. Pamantul, vantul, focul si apa se combina pentru a purifica mintea, trupul si sufletul.

maya spa (3)

Tratamentele facute de șamanii locali sunt de-a dreptul magice, in special ceremoniile Temazcal vechi de sute de ani, bazate pe metode indigene in care puterile focului si apei sunt combinate pentru a curata mintea, trupul si sufletul.

Ritualul Temazcal inseamna o baie de aburi facuta intr-o coliba tip igloo, in centrul careia este plasata o piatra vulcanica incinsa la maxim, peste care sunt aruncate ierburi ce creeaza vapori curativi; temperatura corpului poate atinge in jur de 40 de grade pe durata temazcalului.

maya spa (13)

Celelalte tratamente de la Maya Spa sunt variate, cuprinzand diverse tipuri de masaje si impachetari corporale cu lut, bai Maya in infuzie de nuca de cocos sau terapiile cu cristale, un traditional booster de energie Maya.

maya spa (6)

maya spa (7)

maya spa (8)

Preturile tratamentelor variaza intre 60 si 150 de dolari americani.

maya spa (9)

maya spa (11)

La Maya Spa totul e in armonie cu natura si traditia, iata cum acoperisul foisoarelor lacustre este asemanator formei templelor stravechi.

maya spa (10)

maya spa (1)

La finalul acestui periplu, mi se pare absolut fascinanta si perfecta imbinarea dintre trecut, prezent, natura, istorie, relaxare, mare, soare si frumusete. Misiunea Maya Spa: to charm and harmonize the guests.

maya spa (12)

 

photo credits: Maya Spa, Wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *