J’aime les croissants

J’aime les croissants et les pains chocolat.

Da, imi plac foarte mult, in special la inceput de saptamana, lunea de dimineata, cand totul porneste atat de greu. Asezate frumos pe farfurie, langa un cappuccino sau o cafea cu lapte, cu forma lor perfecta de foietaj pufos si crusta aurie, cu mirosul unic si apetisant de proaspat iesit din cuptor, sunt irezistibile!

croissants (1)

Pluralul nu e intamplator, de obicei sunt cel putin doua: unul cu unt si unul cu ciocolata, sau cate doua dintr-un fel.

Stand putin pe ganduri, cred ca, de fapt, la mine croissantele ating acea stare de bine, de bun, de placere a simturilor via papilele gustative, placere care apoi se transforma in liniste si genereaza energia pentru startul de saptamana.

croissants (4)

Au aparut la Viena si se numeau viennoiseries, apoi au ajuns la Paris in 1839, cand austriacul August Zang, fost ofiter de artilerie, a deschis “Boulangerie Viennoise” pe rue Richelieu, 92. La putin timp dupa aceea, datorita formei lor crescute, cu multe straturi, au fost numite croissants.

croissants (3)

Unde se gasesc acum cele mai bune croissants in Paris, puteti afla din National Geographic Traveler, revista mea preferata de calatorii si lectura perfecta langa cafeaua de dimineata.

cover NGT

À propos de reviste: in 1848, August Zang a revenit in Austria, devenind magnat al presei 🙂

 

Photo credits: www.dunbarsystems.com, hqscreen.com, wallpaperscraft.com, leparfait.se

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *