Refresh. Relax. Repeat.

“Ploua infernal
 Prin cerul ferestrei 
Prin cerul oval
Norii curgeau.”  (Nicu Alifantis, Ploua, ploua, ploua….

Exact asa a fost in acea zi de mijloc de mai, cand am ajuns printr-o ploaie torentiala la Refresh Therapy sa testez, ei bine, da, o terapie in apa, si anume o sedinta de Aqua-Biking.

Bicicleta acvatica se afla intr-o capsula care se umple cu apa pana la nivelul unde se afla saua, deci in timpul procedurii corpul este scufundat in apa pana la brau, iar in timpul sedintei de 45 de minute sunt 3 reprize de hidromasaj orientate preponderent catre coapse si gambe. Jeturile de apa sub presiune, combinate cu miscarea de pedalare fac un drenaj lmfatic eficient. Se adauga efectele vizuale si olfactive, prin cromoterapie (relaxeaza psihicul) si aromaterapie gratie uleiurilor si sarurilor minerale dizolvate in apa, se stimuleaza relaxarea picioarelor.  Apa are o temperatura de 25 de grade Celsius.

Pe parcursul terapiei, in capsula se elibereaza ozon, ce are un rol foarte important in purificarea apei si refacerea celulara.  Capsula  are si un program audio-video, cu casti pentru sunet si, pentru vizualizare, poti alege fie imagini relaxante, fie un film, fie un program de training special customizat, acesta din urma fiind optiunea mea.

In cele 45 de minute in care am pedalat ascultand indicatiile lui Alin, din cadrul programului tonic, am “parcurs” 21,5 km, la o viteza de 21,5 km/h si am consumat in jur de 300 kcalorii. In plus, pe langa actiunea anticelulitica a procedurii, pielea mea arata foarte fina si picioarele surprinzator de odihnite dupa atata pedalat in viteza, caci apa sustine aproximativ 90% din greutatea corpului.

De aceea, pe langa efectele estetice si de tonifiere ale Aqua-Biking, rolul sau major este de fapt in recuperare medicala, in atenuarea diverselor inflamatii si afectiuni ale picioarelor si aparatului locomotor, in cazurile de mobilitate redusa datorate unor boli sau ca urmare a unor operatii, prin stimularea eficienta a musculaturii si circulatiei membrelor inferioare.

Liliana Palanita, fondatoarea Refresh Therapy, mi-a spus ca printre cei care vin sa faca Aqua-Biking pentru recuperare medicala, barbati si femei, se afla balerine care se refac dupa operatii complicate, persoane in varsta sau mai tinere cu mobilitate redusa si multi altii carora medicul le-a recomandat sa faca miscare in apa pentru a reveni la normal sau pentru a-si ameliora starea.
Fascinată de puterea pe care o are atingerea umană, Liliana a creat acest mic si cochet Spa boutique, construit în jurul ideii de human touch. Deloc surprinzător, masajele sunt specialitatea casei şi soluţia ideală pentru a scăpa de griji si emoţii negative, de celulită şi chiar de riduri.

Dupa sedinta de Aqua-Biking am continuat cu o ora de Ritual Stare de Bine, ce cuprinde masaj facial si corporal, pe care Liliana il recomanda indeosebi în programele de remodelare corporală: “Rezolvând blocajele emoţionale, îţi va fi mai uşor să înţelegi că fiecare kilogram în plus a venit cu un scop”, mi-a spus ea.

Masajul este binevenit dupa sesiunea de pedalare in capsula cu apa, intrucat pielea are porii deschisi, musculatura este lucrata, iar din punct de vedere energetic corpul este foarte receptiv in acest stadiu.
Ritualul a inceput prin demachiere, urmata de aplicarea unei fiole cu multivitamine de la Gerovital Equilibrum si un masaj facial cu pietre de jad, care inchid porii, tonifiaza prin efectul de racorire simtit la atingere si totodata incarca prin vibratia lor energetica benefica. Procedura faciala s-a incheiat prin aplicarea unei creme-masca din aceeasi gama de produse.

Pentru masajul corporal, Lilliana a folosit un mix de uleiuri esentiale de la Young Living  si a alternat mai multe tehnici: masaj manual, masaj cu pietre de jad si masajul cu bete de bambus, acestea din urma exercitand o presiune uniforma pe o suprafata mai mare de piele, efectul fiind de lifting si relaxare.

Combinarea celor doua proceduri mi-a dat intr-adevar o stare de bine, calm si liniste, iar senzatia generala a fost de real refresh.

Ilustratie: Matthieu Forichon / Campagne: Waterbike (Sigmund)

Ilustratie: Matthieu Forichon / Campagne: Waterbike (Sigmund)

Ilustratie: Matthieu Forichon / Campagne: Waterbike (Sigmund)

Adresa Refresh Therapy: Strada Vanatori 5-11, Bucuresti

 

Photo credits: Refresh Therapy, arhiva personala Ruxandra Chiurtu. Ilustratii Matthieu Forichon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *