Good vibes at Country Spa

Am ajuns la Country Spa dupa un drum de vreo 30 km din Bucuresti, si l-am gasit in mijlocul unei intinderi salbatice de flori de camp subtiri, colorate, dese si unduitoare sub directa suprematie a soarelui de amiaza. Peisaj autohton clasic de campie, surprinzator de asemanator cu Toscana, lipseau doar copacii lumanare specifici regiunii italiene.

Cladirea este inconjurata de tufe mari de lavanda si isi intampina oaspetii cu pereti mari de sticla, prin care energia soarelui pare ca se filtreaza si se descompune intr-o multitudine de good vibes ce indeamna la relaxare si refacere completa, mind, body and soul. Lavanda ramane un leitmotiv calauzitor, olfactiv  si omniprezent in decorul interior, armonios configurat prin mobilier alb sau lemn natur, intrerupt pe alocuri doar de rosul aprins de Anthurium.

Dupa ce am strabatut casa dintr-o parte in alta, printre cabinetele de masaj, cosmetica faciala, sauna si beauty, am ajuns la iesirea catre curtea din spate, care duce intr-un cu totul alt peisaj, caci se dezvaluie inopinat o pajiste verde pe care lenevesc sezlonguri de lemn, inconjurata de pereti de stuf, ce coboara printre salcii batrane, direct la lacul Snagov. Iar aici, pe malul lacului, se atinge apogeul tentatiei relaxarii si rasfatului, caci am descoperit cele doua spatii de masaj, sub coroana de frunze, inconjurate de perdele albe de bumbac greu, ce se misca alene, ademenitor, in bataia vantului.


Evident, am cedat decorului irezistibil de perfect si am reusit, cu greu ce-i drept, sa-l conving pe terapeutul Cristian Bucur sa facem afara sedinta de masaj cranio-sacral, devenita astfel therapy session by the lake 😉

Terapia cranio-sacrala vizeaza zona capului si regiunea cervicala, fiind un tip special de masaj de relaxare, ce elimina stresul si tensiunile acumultate aici, avand ca efect stimularea circulatiei sangvine periferice si a terminatiilor nervoase. Restabileste echilibrul emotional, mental si corporal, actionand impotriva depresiei si anxietatii, revitalizand organismul si contribuind astfel la refacerea lui. Ca tip de actiune, manipuleaza prioritar oasele craniului, intr-un masaj atipic, ce trateaza stresul mental, durerile de cap, spate, gat si durerile cronice.

De exemplu, mie terapeutul mi-a spus dupa primele 5 minute de masaj, cand apasa usor zona sacrala, prin miscari de presopunctura, ca am un deficit energetic si, mai ales, care este cauza acestuia. M-a surprins, intrucat era un insight foarte real si personal, de care nici eu nu eram sigura, cu atat mai putin cineva intalnit doar cu cateva minute mai devreme. Insa, terapia cranio-sacrala lucreaza profund prin intermediul energiilor, prin urmare, in timpul sedintei, ies la iveala multe aspect ascunse, uitate, ignorate si nerezolvate. Ca senzatie generala, la final, m-am simtit foarte linistita, senina si mai bine eu cu mine insami. Pentru rezultate majore este nevoie, evident, de mai multe sedinte, in jur de 5-10, caci mecanismele actionate sunt complexe iar starile declansate, pe masura.

Adresa Country Spa: Sat Ciofliceni, Comuna Snagov, Strada Stefan cel Mare nr.122

 

Photo credits: Country Spa, arhiva personala Ruxandra Chiurtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *