Se pare ca cel mai vechi ritual cosmetic provine din Africa de Sud si consta in ungerea pielii cu un amestec de ocru, rasini si grasimi animale, cu scopul de protectie impotriva soarelui si a deshidratarii, procedura care se mai aplica si acum in unele triburi africane.
Bogatia de traditii indigene si a resurselor naturale fabuloase din continentul african au stat la baza crearii Wild Olive, un brand ce imbina respectul pentru natura si obiceiurile stravechi cu mediul urban si valorile culturale in cultivarea unui adevarat concept al artei de a trai frumos. Produsele lor sunt realizate manual de mestesugari din zona Transkei, a caror indemanare artizanala instinctiva le transforma, pornind de la preparare, pana la ambalare si etichetare, in adevarate opere de arta, unice si bazate exclusiv pe ingrediente naturale.
Preferata mea este gama Vetiveria Citrata, ce are la baza vetiverul african (unul dintre cele mai complexe ingrediente din parfumerie), la care se adauga extracte de Neroli, radacini, ierburi si muschi de stejar, acompaniate de esentele fine al florilor si fructelor de citrice, rezultand o linie de produse delicate, usoare si energizante.
O parte din ambalajele Wild Olive sunt realizate in colaborare cu artisti si designeri precum Alexandru Ciutureanu care a creat un superb si inedit “Display for olfactive materials” sau Lisa Firer, ce semneaza conceptul lucrarilor din portelan (vaze si suporturi de lumanari) ori 20 Eight, cei ce au creat recipientul de ciment in care se afla ulei parfumat de baie.
Photo credits: Wild Olive African Artisans
Doresc sa cumpar produse Wild Olive African Artisans, dar nu știu de unde le pot achiziționa , multumesc pentru informațiile pe care mi le veți transmite
Le puteti cumpara de pe shop-ul online Wild Olive: http://shoponline.wildolive.eu/