Shakti, oaza de bine din tumultul bucurestean

Shakti e personificarea puterii creatoare divine feminine in cultura sanscrita si reprezinta energia cosmica primordiala, fortele dinamice aflate in spatele miscarii intregului Univers,  principiul universal al creativitatii.

Centrul Shakti este o adevarata oaza de pace creata in mijlocul Bucurestiului, intr-o vila veche cu arhitectura splendida, unde din momentul in care deschizi usa si intri, patrunzi intr-o alta lume. Te intampina arome discrete de ambra si patchouli ce invaluie peretii de un alb imaculat si decorul cu elemente din lemn brun-roscat, ce transmite stabilitate, liniste si relaxare. Dupa primul pas, apare cineva care-ti zambeste de bun-venit si-ti ofera un ceai senzational, pe care-l savurezi in zona de lounge rasfoind o carte sau un album de arta pana te preia specialistul pentru masaj sau terapie complementara.

shakti (16) shakti (8) shakti (9) shakti (13)

Eu am inceput calatoria in lumea Shakti cu un masaj cu roci vulcanice (chakra stone massage), bazat pe tehnici terapeutice foarte vechi de relaxare, echilibrare energetica si detoxifiere. Masajul facut cu mainile de terapeut este alternat permanent de cel cu roci vulcanice negre, de diferite marimi, cu o suprafata foarte fina, incalzite intr-un dispozitiv special pana ajung la temperatura de 40-50 de grade Celsius. Aceasta temperatura este perfecta pentru a produce furnicaturi si senzatii placute in tot corpul. La finalul celor 80 de minute ma simteam usoara ca un fulg alb, foarte linistita si in perfecta armonie cu fiecare particica din corp, iar durerile de spate şi musculare ce ma deranjasera in ultima vreme au disparut ca prin farmec. Terapeutul mi-a explicat ca atunci când pietrele calde sunt aplicate pe anumite puncte ale corpului, se înlătură energia negativă iar cea pozitivă este îndreptată către zonele epuizate ale corpului.

shakti (6) shakti (1) shakti (5)

Masajul cu bete de bambus a fost o experienta formidabila, care a diminuat vizibil celulita, cu rezultat o piele mai ferma si tonifiata. Se folosesc bete de bambus de diferite dimensiuni ce sunt rulate pe corp, dupa aplicarea unui ulei special de masaj; prin miscarile rulate, suprafata este drenata, iar toxinele sunt eliminate, astfel incat drenajul limfatic este unul din beneficiile acestei proceduri.

shakti (15) shakti (3) shakti (14)

Masajul de drenaj limfatic are o valoare terapeutica recunoscuta, si presupune atat un masaj bland, superficial, cat si in profunzime, cu manevre de presopunctura pe ganglionii limfatici, ce declanseaza eliminarea toxinelor din corp dar si intareste totodata sistemul imunitar. Masajul a fost foarte placut si m-am simtit relaxata si in acelasi timp plina de energie. Intamplator sau nu, in timpul sedintei, background-ul sonor a fost Tchaikovsky: Lacul lebedelor si Valsul florilor. Superb!

shakti (4) shakti (20) shakti (17)

La Shakti paleta larga de masaje este intregita de terapii complementare, ceea ce asigura acestui centru un element de unicitate, prin mixul dintre proceduri clasice si regăsirea echilibrului interior prin relaxare si dezvoltare personală. Am incercat terapia craniosacrala, in care terapeutul, cu o atingere usoara, monitorizeaza ritmul craniosacral, si prin tehnici delicate de manipulare a tesutului fascial, a suturilor craniene si a lichidului cefalorahidian, faciliteaza eliminarea restrictiilor si a dezechilibrelor emotionale sau de natura fizica. A inceput cu talpile, de unde am simtit imediat un flux energetic ce urca incet catre picioare, abdomen si apoi crestet, generand astfel o stare de liniste profunda. Apoi a continuat treptat cu bazinul, plexul si a insistat prin atingeri usoare in zona capului, declansand eliberarea somato-emotionala ce duce la vindecarea dezechilibrelor existente. In mod sigur, aici mai mult decat la orice alte proceduri de wellbeing, senzatiile sunt multiple si unice, de aceea va recomand sa o incercati, va veti simti mai bine apoi. Sunt recomandate minim 4 sedinte pentru eliminarea dezechilibrelor profunde si pentru rezultate vizibile.

shakti (7) shakti (18)

M-am simtit excelent in timpul acestor experiente si meritul revine specialistilor ce le-au pus in aplicare pe mine dar mai ales lui Alin si Svetlanei, cei doi manageri foarte profesionisti si extrem de placuti, care au creat la Centrul Shakti un tărâm al linistii interioare si al armoniei, avand drept motto: “A exprima Shakti, înseamna sa fii liber si împacat cu ceea ce esti si sa-ti atingi potentialul cel mai inalt”.

shakti (19) shakti (11) shakti (12)

Last but not least, mi-a placut ca aici exista si pachete “Pampering Time”, pentru domni ceea ce ne reaminteste ca si barbatii au nevoie de rasfat si tratamente de relaxare.

shakti (2)

Photo credits: Centrul Shakti, arhiva personala

One thought on “Shakti, oaza de bine din tumultul bucurestean

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *