Fresh face for the summer

Daca ar fi sa definesc vara printr-o enumerare de aproximativ 10 cuvinte, ar fi asa: vacanta, soare, plaja, mare, cirese, cer albastru, apusuri, rasarituri, piele bronzata, nisip. Ma bucur sa am pielea aramie si rasfatata de soare in briza marii, dar, de cand ma stiu, am evitat ca razele sa-mi atinga prea mult tenul si nu doar pentru ca nu-mi place versiunea mea mai bronzata la fatza, dar mai ales pentru intreaga parada de pete, riduri si iritatii. De aceea, o conditie esentiala pentru temperaturile toride ale verii, in afara de protectia solara, mi se pare aceea de a avea un ten curat si hidratat, prin urmare am decis la inceputul lunii sa incerc tratamentul ProSkin de la Nomasvello, si anume varianta compusa din curatare faciala + fiola colagen + LED.

Concret, acest tratament facial consta in demachiere, urmata de aplicarea de ser fiziologic, moment in care terapeutul incepe actiunea efectiva de curatare cu aparatul ProSkin. La prima vedere, acesta, prin aspectul sau similar cu al unui spaclu, arata cam scary, dar, nu va speriati, este prietenos, mai ales ca puteti decide impreuna cu terapeutul ce intensitate vi se potriveste. Eu, pentru ca am pielea foarte sensibila si subtire, am rugat-o pe doamna Amalia ca apasarea sa fie minima si cat mai neinvaziva. Atentie, durerea nu inseamna niciodata o actiune mai eficienta, nici la tratamentele faciale, nici la cele anticelulitice!

Tehnologia ProSkin se bazeaza pe ultrasunete și energie galvanica, este eficienta pentru toate tipurile de piele, fiind cel mai nou tratament care funcționează fără a fi necesară utilizarea unor produse chimice, elimină celulele moarte şi reactivează circulaţia din zonă prin stimularea formării de colagen şi regenerării celulare. La final, pielea este fara impuritati si puncte negre, porii se inchid, sinteza de colagen este stimulata, iar celulele dermice incep procesul de regenerare.

Doamna Amalia de la Nomasvello Unirii, Bucuresti

Doamna Amalia de la Nomasvello Unirii, Bucuresti

spalivingblog_nomasvello proskin (8) spalivingblog_nomasvello proskin (2)

Urmeaza aplicarea fiolei cu substanta nutritiva – in cazul meu colagen, intrucat am ales varianta de regenerare cutanata & redare fermitate – si apoi 20 de minute sub lampa LED, care actioneaza prin cromoterapie, adica jocul colorat al undelor de diferite lungimi. Astfel, lumina galbena relaxeaza, intrucat stimulează activitatea sistemului nervos central, lumina verde-albastra activează drenajul limfatic iar lumina rosie stimulează circulația sangvina si regenerarea celulelor.

Cum actioneaza sistemul LED? Lumina puternica emisa de Photocare este un stimul important pentru energia principala din moleculele celulelor si poate activa o intreaga serie de reactii celulare metabolice, ducand la sintetizarea principiilor active si cresterea capacitatii energetice a intregului tesut.  Astfel, un tesut care a fost expus la actiunea diodelor emitatoare de lumina LED  isi va folosi propria energie pentru a impulsiona functionalitatea intregului organism. Implicit, va creste productia de colagen si elastina din fibre, ceea ce contribuie esential la o imbunatatire a calitatii si a aspectului pielii.

spalivingblog_nomasvello proskin (9)

Asa arata dispozitivul LED la interior

spalivingblog_nomasvello proskin (7) spalivingblog_nomasvello proskin (6) spalivingblog_nomasvello proskin (5)

La finalul tratamentului, tenul era vizibil mai luminos, catifelat, odihnit, cu un aspect mai ferm si tonic, cu porii diminuati si se observa doar o usoara roseata a pielii, care a disparut in cateva ore, asa incat nici nu a trebuit sa o ascund cu fond de ten si am putut sa-mi desfasor activitatea din acea zi fara vreun stress.

spalivingblog_nomasvello-proskin-10_crop

 

Photo credits: Nomasvello, arhiva personala Ruxandra Chiurtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *