Arta de a fi fericit

Ce e fericirea? Cand suntem fericiti si de ce? Dureaza momente, zile, luni, ani?

Sunt convinsa ca aceste intrebari si multe altele cu acelasi subiect sunt retorice. Mai mult decat atat, sunt foarte personale, iar fericirea e o stare foarte intima, nu cred in cei ce o predica sau ofera retete. Simtim si traim stari de fericire. Cat dureaza aceste “fericiri”? greu de spus. Cred mai degraba in inlantuirea lor care genereaza acea stare de bine, optimismul si puterea de a merge inainte.

Wikipedia spune asa:

Fericirea este o stare mentală de bine, fiind caracterizată de emoții pozitive sau plăcute, de la mulțumire la bucurie intensă. Diferite abordări biologice, psihologice, religioase și filozofice s-au străduit să definească fericirea și să identifice sursele sale.

Fericirea este „starea de mulțumire sufletească intensă și deplină”. Fiind o stare sufletească profundă are și o arie de exprimare extinsă.” Quod erat demonstrandum 🙂

 Asa se face ca, afland despre existenta in Bucuresti a Centrului Fericirii, am fost curioasa sa-l vizitez, mai ales ca vine cu un concept generos ce integreaza partea clasica de wellness  – masaje, terapii si alte rasfaturi clasice Spa – cu antrenamente sportive, sfaturi de nutritie, biorezonanta, psihologie, coaching si dezvoltare personala.

centrul fericirii (2) centrul fericirii (4) centrul fericirii (1)

Ce am testat?

Evident, am inceput cu relaxarea, de aceasta data cu focus pe ten, asa ca am incercat intai o sedinta de microdermabraziune faciala cu diamante, o metoda excelenta de curatare si exfoliere a pielii, prin care se indeparteaza impuritatile si celulele moarte de la primul nivel al epidermei. Printr-o slefuire precisa si controlata, tratamentul facial cu microdermabraziune stimuleaza membrana bazala sa produca celule tinere, astfel regenerarea pielii se produce din interior spre exterior. Rezultatul? O piele mai curata, mai luminoasa si mult mai neteda. Bifez astfel Fericirea nr.1.

centrul fericirii (6) centrul fericirii (10)

Preferata s-a dovedit a fi insa urmatoarea, devenita Fericirea nr.2 si anume sedinta de drenaj limfatic facial, facuta cu ajutorul unui aparat ce combina presopunctura cu vacuumul si forta de suctiune data de presiunea oxigenului, bazata pe miscari ascendente si descendente pe traiectul sternocleidomastoidian. Se acumuleaza limfa prin miscari ascendente in dreptul fiecarei urechi, pornind de la umar, pe gat, spre obraz. Apoi cu miscari descendente din centrul fetei, catre acelasi puncte, iar in final, totul se conduce descendent, catre circuitul limfatic mare al organismului. A urmat masajul facial cu o crema din gama Biotissima, cu extract de hamamelis si orhidee salbatica. Si cateva pahare cu apa, baute la recomandarea terapeutei, pentru a facilita eliminarea toxinelor.

Rezultatul? Mi-a placut mult, tenul a devenit mult mai curat, mai luminos, porii s-au inchis si pielea radiaza vizibil de fericire, chiar si acum, cand scriu aceste randuri, adica la cateva zile de la tratament.

centrul fericirii (11) centrul fericirii (5) Hands massaging female face at the spa

Antrenamentul cu Body Vision dureaza 20 de minute, se desfasoara sub observatia unui trainer personal si este o inovație în materie de antrenament prin Electro Stimulare Musculară (EMS), ce implica un modulator de unde electrice wireless. Costumul este mult mai slim si mai simplu decat cel de la XBody si nu are fire, iar comanda se face wireless, de pe o tableta, din care se seteaza intensitatea impulsurilor electrice ce actioneaza asupra muschilor. Se consuma in jur de 500 calorii la antrenament si in jur de 2.000 in urmatoarele 24 de ore, iar rezultatele sunt vizibile, in special in privinta actiunii anticelulitice, de fermitate a corpului si de “ridicare” a posteriorului, aceasta fata Morgana dorita de toti cei ce lucreaza asezati in fata unui desk. Tocmai am descris Fericirea nr.3.

centrul fericirii (3)

Gabriela Puskas, managerul Centrului Fericirii si business coach, mi-a spus ca “La majoritatea oamenilor exista o aspiratie catre fericire sau macar catre o viata mai buna. Fericirea nu e o stare permanenta ci o aspiratie catre armonie interioara, spre o concordanta intre asteptarile noastre si raspunsurile primite de la ceilalti. La The Wellbeing Academy prezentam o serie de exemple si tehnici prin care putem crea activ fericirea, starea de bine sau sa o gestionam pe cea existenta, iar modulul de Workplace Wellbeing isi propune  gasirea de repere utile si solide pentru o mai buna coordonare in viata profesionala si implicit personala”.

centrul fericirii (8)

Da, avem nevoie de repere. Profesionale, prietenesti, intamplatoare, cerute, oferite, auzite, avem nevoie de interactiunea cu cei din jur ca sa evoluam si sa fim fericiti. Mi-am amintit acum, scriind ultima propozitie, de Ice Age 2 si cum l-a convins Sid pe tigrul Diego sa invete sa inoate: “Daca ti-e frica, inseamna ca esti o prada. Tu esti prada sau apa? Apa este prada ta, atac-o!”

centrul fericirii (9)

Adresa Centrul Fericirii Bucuresti: strada Nicolae Caramfil nr 87, EKA Business Center, etaj 1

 

Photo credits: Centrul Fericirii, Ice Age

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *