Masaj si relaxare in casa regilor: Puri Bali

In centrul Bucurestiului, pe strada Roma 36, la demisolul unei vile vechi, se afla Puri Bali, un centru de wellness cu specific traditional balinez, unde, din momentul in care intri, simti ca ai atins deja destinatia de vis a unei vacante ideale de relaxare. Calatoria insa de-abia incepe, odata cu miresmele placute ale betisoarelor parfumate ce fumega in liniste, invitand oaspetii la un ceai, pentru ca apoi sa continue cu un tratament regal de modelare naturala a corpului si o binemeritata sedinta de echilibru fizic si psihic.

Eka si Ega, cele doua terapeute balineze cu maini magice au experienta indelungata in domeniul de Spa&wellness si acreditari obtinute la cele mai prestigioase academii de profil pe plan international, precum Spa Bali International Academy si altele.

Majoritatea masajelor si terapiilor de relaxare sau modelare corporala oferite de Puri Bali in autentic stil asiatic sunt unice in Romania, printre acestea fiind masajul balinez, masajul cu bete de bambus, reflexoterapia, masajul shiatsu, masajul la 4 maini, masajul pentru gravide sau tratamentul cu lumanari Hopi.

puri bali (1) puri bali (10) puri bali (15) puri bali (14) puri bali (16) puri bali (9)

Am testat o varianta combinata de masaj balinez si masaj cu bete de bambus, care armonizeaza perfect starea de bine fizic si psihic cu remodelarea corporala. Obiectivul unei sedinte de masaj balinez este sa stimuleze punctele energetice ale corpului, care, odata activate, favorizeaza circulatia sangelui si stimuleaza sistemul imunitar al organismului. Masajul balinez e bazat pe elementele naturale ce compun universul: apa, focul si aerul, impartite pe intreg corpul, astfel ca se actioneaza asupra a trei sisteme: sistemul nervos, sistemul hormonal si sistemul digestiv, ceea ce reprezinta o sursa de echilibru unica.

Masajul cu bete de bambus e metoda rapida de a scapa de celulita inestetica, fiind de doua ori mai eficient decat masajul traditional anticelulitic, intrucat tonifiaza musculatura, ridica fesele, reda elasticitatea pielii, stimuleaza sistemul limfatic si imbunatateste circulatia sangvina. Este recomandat si barbatilor, in special sportivilor, datorita stimularii musculaturii.

A fost cu siguranta cel mai bun masaj balinez pe care l-am incercat pana acum, iar la finalul acestei terapii eram complet relaxata, fizic si mental.

puri bali (17) puri bali (11) puri bali (5)

Partea cea mai interesanta si complet inedita a calatoriei mele in lumea Puri Bali a fost terapia Hopi Candles, ce reinvie tratamentele traditionale vechi de peste 2.000 de ani ale amerindienilor. Aerul cald si rece din interiorul tubulaturii lumanarii din hartie moale de bumbac produce o scadere de presiune, care la randul ei va genera un usor efect de absorbtie din urechea externa. Se produce astfel o stimulare sangvina, intensificandu-se circulatia sangelui in aceasta zona, ceea ce realizeaza un usor masaj intern, ce revigoreaza profund mintea. Un alt efect benefic important provine din uleiurile esentiale din componenta candelei Hopi. In urma arderii, aceste esente intra in proces de evaporare intensiva si in urma vidului din tubulatura, ajung pana pe suprafata canalului auditiv, avand un efect aromaterapeutic dovedit medical.

Fumul aromat produs in timpul arderii de 15 minute se comporta ca vaporii uscati si, prin caldura propagata, aromele se intensifica si invaluie uniform urechea, iar prin punctele reflexogene auriculare este stimulata circulatia limfatica a zonei ORL. Alte efecte benefice sunt ameliorarea sinuzitei, a racelilor, a nevralgiilor, stimularea flow-ului energetic Chi, desfundarea urechilor si a nasului, tratarea otitei.

Senzatia mea dupa tratamentul Hopi Candles: o minte perfect limpede, sinusuri curatate ca prin minune si o respiratie usoara ca un fulg de nea.

puri bali (13) puri bali (8) puri bali (3) puri bali (2) puri bali (7)

“Puri” in balineza inseamna “casa regilor” iar Bali este destinatia de vis cu peisaje exotice, plaje intinse cu nisip fin si soare stralucitor la care visam adesea cu totii, e acel ideal ravnit in secret, de aceea Puri Bali poate fi locul perfect de evadare din cotidian si relaxare deplin savurata.

puri bali (18) puri bali (4)

Adresa Puri Bali: strada Roma numarul 36, apartament 6, Bucuresti

 

Photo credits: Puri Bali

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *