Back to Vitality

De cele mai multe ori cautam pretexte si apoi justificari ca sa ne rasfatam, e cumva acel mecanism de recompensa personala, inradacinat in minte fie de cei 7 ani de-acasa fie, mai nou, de avalansa de carti motivationale.  Asa ca uneori e bine sa uiti de toate si sa faci ceva spontan, care te va surprinde chiar pe tine, desi este prezent de multa vreme in subconstient. Cum ar fi o zi de luni la piscina si masaj.

Escapada mea de dolce far niente la Vitality Wellness din Ramada Plaza a pus pe silent constiinciozitatea si telefonul si m-a inconjurat cu soare si o multime de experiente senzoriale. Am inceput cu un ceai verde de iasomie si mai multe ture de inot in piscina semi-olimpica, care are si cateva fantani de apa si jeturi de vibromasaj si este tratata cu clor bio, obtinut din sare, asa incat nu miroase si nu este daunator organismului.

Am intrerupt acest periplu doar ca sa ies afara, din cand in cand, in jacuzzi-ul all seasons, cu sezlonguri subacvatice imbietoare, inconjurate de aburii fierbinti din hot tub.

Dupa ceva vreme, am continuat cu un masaj, excellent done by Valentina, un mix de relaxare si terapeutic, care timp de aproape o ora mi-a redat mobilitatea muschilor spatelui si umerilor, intr-o succesiune de mai multe tehnici wellness facute cu o crema cu aroma de ciocolata. Beneficiile masajului duc la relaxare, întinerirea corpului, ameliorarea durerilor, dar si regăsirea liniştii, a echilibrului interior, de aceea e foarte inspirata analogia acestuia in conceptul Vitality Wellness Spa cu elementul Pamânt, care înseamnă fertilitate, bogăție si acea întoarcere la origini, la contactul  cu esenţa noastra primordiala.

Am ocolit sauna umeda (nu prea-mi place) si am intrat in camera salina, spectaculoasa cu un perete din sare roz de Himalaya, si extrem de benefica pentru aparatul respirator, deoarece aceasta sauna uscata calda detoxifica si imbunatateste capacitatea pulmonara. Foarte linistitoare si tonica pentru minte si corp.

Inchei suita de imagini si pledoaria pentru escapade oarecum egoiste, lasand aici un stravechi proverb chinezesc care spune asa:
“Tension is who you think you should be. Relaxation is who you are.”

Adresa Vitality Wellness: Ramada Plaza, Bulevardul Poligrafiei 3-5, Bucuresti

 

Photo credits: personal archive Ruxandra Chiurtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *