Criolipoliza, aliatul unui abdomen ferm

Evident, n-am scapat nici eu fara a fi absorbita in vartejul stresului cotidian, care, pe langa satisfactii, aduce si pofta de mancare seara tarziu, iar ciocolata de la ora 22.00 nu mai dispare ca la 22 de ani, prin urmare, s-a depus, incet, mult si temeinic pe abdomen. Asa ca am ales calea usoara si am inceput sa caut cu atentie proceduri care promit sa dea burta jos 😉

Mi-a atras atentia criolipoliza, descrisa ca o metoda non-invazivă ce îngheață celulele adipoase în exces, pentru a fi apoi gradual eliminate de organism. La contactul cu temperaturile scazute, celulele grase se cristalizează, urmand ca in aproximativ două luni sa nu mai fie viabile, ceea ce stimulează sistemul imunitar să trimită enzime care să le dezmembreze, astfel încât sa fie eliminate în siguranță de către organism.
S-a constatat că temperaturile negative extreme afectează celulele adipoase într-o manieră care a dus, in ultimele decenii la perfecționarea metodelor de remodelare a corpului.

La mine, zona cu probleme este, cum spuneam la inceput, abdomenul, asa ca terapeuta de la Forever20 a inceput procedura prin aplicarea unui gel rece, cu rol de protecție a pielii, peste care a pus o folie, apoi a fixat dispozitivul și a pornit aparatul. In acel moment pliul de grăsime ce urma a fi tratat a fost absorbit în interiorul cuvei, unde a rămas, strans bine, până la sfârșitul tratamentului, adica 30 de minute. Intai am simtit o incalzire a zonei, dupa care, in cateva minute, o senzație de frig intens (temperatura aplicata local a devenit 2 grade), de aceea, patura cu care am fost invelita cu grija din start, s-a dovedit a fi binevenita.

criolipoliza_spalivingblog (2) criolipoliza_spalivingblog (4) criolipoliza_spalivingblog (3) criolipoliza_spalivingblog (6) criolipoliza_spalivingblog (1)

In timpul celor 30 de minute am simtit si mici înțepături care s-au diminuat, dispărand aproape complet când zona a amorțit. La final, se îndepărtează dispozitivul și portiunea respectiva, ramasa rece si inrosita, usor umflata, a fost  masată usor câteva minute, pentru a activa circulația sângelui.

Scopul criolipolizei este de a elimina definitiv grasimea in exces, prin reducerea tesutului adipos cu 25% – 30% dupa o singura sedinta, iar circumferential stratul de grasime poate fi redus cu circa 4 cm, primele rezultate fiind vizibile, atentie, la 4 saptamani dupa prima sedinta. De aceea, voi reveni cu un update peste cateva saptamani, dupa ce fac masuratorile de rigoare, apropos de eficienta.

Principiul de actiune al procedurii consta, de fapt, in alaturarea a trei terapii:
1. vacuumul care are rol de aspirare a pliului de grasime tratat printr-o presiune negativa;
2. laserul soft cu un efect de fragmentare a celulelor grase;
3. criolipoliza, care ingheata efectiv celulele grase

criolipoliza_spalivingblog (7)

Adresa Forever 20: Calea Floreasca numarul 19, Bucuresti

 

Photo credits: Forever 20

2 thoughts on “Criolipoliza, aliatul unui abdomen ferm

    1. Buna, Lavinia, si multumesc ca mi-ai atras atentia 🙂
      Asa este, n-am mai revenit cu update, rezultatul a fost mai degraba la nivel de tonus imbunatatit decat masurabil printr-o scadere in cm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *