Baccarat, l’art de vivre parfumé

Din 1764, Maison Baccarat scrie capitole de istorie remarcabilă cu litere pretioase. Fondată în Lorena, cu permisiunea regelui Ludovic al XV-lea, Baccarat inseamna cele mai faimoase piese de cristal din lume, reusind, de-a lungul veacurilor să devină echivalentul excelentei in maiestrie și sinonimul L’Art de Vivre.
Pionier in domeniu, care a mizat pe trendurile actuale in creatii ce se transforma in piesele clasice de maine, Baccarat rezoneaza dintotdeauna ca un ecou al pieselor iconice, locurilor extraordinare si al petrecerilor de neuitat.

Un exemplu elocvent, care m-a cucerit total, comme un vraiment coup de foudre, este candelabrul de cristal Mary Coquine, facut de avangardistul, teribilul designer Philippe Starck pentru Maison Baccarat. Inspirat de suprarealismul povestii lui Mary Poppins si a celebrei sale umbrele zburatoare,  Philippe a transpus in magia cristalului o parte din stralucirea soarelui.  Ancorat terestru prin greutatea unui sac de box intr-un set-up de photo shooting amuzant-eclectic, pare ca acesta e singurul lucru ce retine umbrela zburatoare sa duca spre soare gratiosul candelabru.

baccarat rouge 540 (6)

Maison Baccarat, Paris ©Laurent Parrault

Maison Baccarat, Paris ©Laurent Parrault

Baccarat scenography by Thomas Deron

Baccarat scenography by Thomas Deron

Intalnirea dintre celebrul parfumier Maison Francis Kurkdjian si Maison Baccarat s-a concretizat la aniversarea a 250 de ani de maiestrie in arta cristalului, printr-o esenta pretioasa floral-orientala, numita Baccarat Rouge 540.

Numele Baccarat Rouge 540 face referire directa la faimoasa nuanta de rosu auriu, emblematica pentru brand, obtinuta din cristal amestecat cu fulgi de aur, care incalzit la 540 de grade devine roșu sangeriu.

“Luminos si sofisticat, Rouge 540 se aseaza pe piele in acorduri florale de ambra si intr-o usoara briza lemnoasa. Mi-am imaginat o alchimie poetica unde notele de iasomie si stralucirea sofranului definesc fatetele minerale ale ambrei si tonurile lemnoase de cedru proaspat taiat. O semnatura olfactiva memorabila!“ – spune Francis Kurkdjian.

baccarat rouge 540 (4) baccarat rouge 540 (5)

Maison Baccarat, Paris, Boutique ©Claude Weber

Maison Baccarat, Paris, Boutique ©Claude Weber

In Romania, parfumul Baccarat Rouge 540 se gaseste la Beautik.

 

Photo credits: Maison Baccarat, Laurent Parrault, Claude Weber, Thomas Deron

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *