Shakti reloaded for deep relaxation time

Sunt adeseori intrebata care este cel mai bun Spa din Bucuresti iar ultima intrebare de acest fel a venit in timpul unei cine relaxate si delicioase, din partea unei doamne diplomat ce lucreaza pentru o perioada in tara noastra. I-am spus zambind ca raspunsul meu depinde foarte mult de personalitatea ei si il va afla la sfarsitul serii 🙂

Am revenit recent la Centrul Shakti dupa un an si jumatate de la prima vizita si primul articol in care descriam cu lux de amanunte terapiile testate atunci. Intre timp, Shakti s-a mutat in casa noua, la Gradina Icoanei, intr-o vila splendida, monument istoric, restaurata atent si inspirat, ce asigura ambientul perfect pentru un centru dedicat tratamentelor de beauty & wellness.

Dupa ce am vizitat-o, savurand pe indelete fiecare detaliu de decor si imbinarea rafinata de culori, texturi si stiluri, am ales pentru relaxare doua terapii, una coporala si alta faciala.

shakti november (16) shakti november (17) shakti november (1) shakti november (3)

Ritualul Ayurvedic dureaza 120 de minute si incepe printr-o baie in esente de lamaie, lavanda si eucalypt, ce detensioneaza musculatura, calmeaza mintea si pregateste trupul pentru rasfatul masajului. In ceea ce ma priveste, cele 20 de minute cat am stat cufundata in apa calduta, inmiresmata cu uleiuri binefacatoare, au trecut prea repede, atat de placuta era senzatia de toropeala ce-mi cuprindea mintea si treptat, corpul.

Partea a doua a ritualului, masajul, a debutat cu verificarea rezonantei fiecarei chakre folosind boluri tibetane. Energia relaxanta si purificatoare creata de bolurile cantatoare transpune intr-o stare de relaxare totala, iar masajul indian ayurvedic devine o placere pentru fiecare celula, cu efecte benefice atat la nivel fizic, cat si la nivel mental, sufletesc. In cadrul acestui ritual se combina tehnici de masaj reflexogen la nivelul talpilor si palmelor, tehnici de presopunctura, tehnici de dispersie a tensiunilor musculare, drenaj limfatic, tehnici de deblocare a centrilor si punctelor energetice. La final, durerea de cap cu care sosisem a disparut total si ma simteam minunat, in deplina comuniune cu trupul si sufletul meu.

shakti november (15) shakti november (12) shakti november (14) shakti november (10) shakti november (9)
shakti november (13)
shakti november 19

Tratamentul facial recomandat de terapeuta a fost de detoxifiere, exfoliere si fermitate, bazat pe o gama de produse cosmetice profesionale Bioline, ce contine ca substante active alphahidroxi acizi si un complex de albire care au exercitat o actiune combinata de curatare in profunzime si dizolvare a impuritatilor stranse in porii pielii. Se simte la inceput o usoara senzatie de usturime, datorata reactiei acizilor, ce apoi dispare, facand loc pasului urmator, de aplicare a unei masti cu extract din alge de Antarctica, booster de elastina si un complex de intindere numit Biomatrix. Dupa masca a urmat un masaj extem de placut cu un serum hidratant din extracte vegetale, dupa care tenul meu arata luminos, curat si, intr-un cuvant, senzational.

shakti november (8) shakti november (2)

Cu radacini in filozofia hindusa, conceptul Shakti e transpus intr-o floare de lotus cu 8 petale, ca aluzie geometrica la Floarea Vietii si sugestie orientala a intregului, astfel incat casa Shakti e mai mult decat un loc unde frumusetea intalneste relaxarea si linistea interioara, fiind o simbioza intre starea de bine si profesionalism.

Bref, dear Denisse, Shakti is a beautiful place of serenity, harmony and well-being that I recommend you to step into the magical world of peacefulness.

shakti november (6) shakti november (7)

Adresa Centrul Shakti: Strada Cristofor Columb numarul 3, Bucuresti

 

Photo credits: Centrul Shakti, arhiva personala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *