November moods

Noiembrie de acum a avut cele mai frumoase apusuri de soare, care ne-au colorat cerul, seara de seara, in izbucniri nestavilite de rosu, amestecate pana la dizolvare in albastrul intunecat si nuantate prelung de nori.

Noiembrie de acum l-a avut pe septembrie cu soare si 20 de grade, ce a fugit speriat dupa vreo saptamana de ploaie rece, dupa care l-a adus pe octombrie, cu aer proaspat si covoare de frunze galben-ruginii.

Iata alegerile Spa Living pentru mind, body & soul inspirate de acest noiembrie:

Pafumurile Mendittorosa Odori D’Anima – expresia unui vis indraznet intiparit in sufletul fondatoarei brandului, Stefania Squeglia. In timpul unei excursii pe insula Stromboli din Italia, Stefania a rememorat perioada copilariei, cu aromele colorate din borcanele bunicii, care au constituit pentru o lunga perioada de timp principala inspiratie de a mixa petale de flori si apa pentru a crea arome feminine. Fondatoarea Mendittorosa Odori D’Anima a creat “parfumuri pentru suflet“, vulcanul Stromboli reprezentand piatra de temelie a ideilor si realizarilor sale, acestea fiind definite drept talismane ale purtatorilor, fiecare parfum avand o personalitate distincta, o anumita semnificatie si o poveste definitorie.

november moods (3)

Scaunele Mademoiselle Missoni de la Kartell, obsesia mea perpetua, creatie Philippe Starck. Sunt pur si simplu adorabil-irezistibile, aceste “fashionable design small armchairs, dressed by the most famous Made in Italy fashion labels” si asezate gratios pe picioare din Plexiglas incolor.

november moods (2) november moods (1) november moods (10)

Fondul de ten Forever de la Dior – combina arta machiajului cu ingrijirea exceptionala a tenului, oferind atat acoperire, rezistenta, cat si ingrjire. Tenul este netezit si luminos iar excesul de sebum e absorbit, fara a crea insa un efect pudrat, restaurandu-se totodata echilibrul natural al pielii.

november moods (8) november moods (7)

Ritualul Ayurvedic la Casa Shakti, 120 de minute de relaxare pura si stare de bine intr-o casa superba de la Gradina Icoanei. Mai multe detalii intr-un articol dedicat, curand 😉

november moods (5) november moods (4)

Târgul de Sfântul Nicolae de la Muzeul Național al Țăranului Român – Sunt 20 de ani de când, în preajma sărbătorii de Sfântul Nicolae, zeci de meșteri din toate zonele țării vin la târgul de la Muzeul Țăranului cu lucruri frumoase, pe care le-au meșterit peste an. Cei mai pricepuți olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, țesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari participă la Târgul de Sfântul Nicolae, începând de vineri, 4 decembrie, până duminică, 6 decembrie 2015.

november moods (6)Se zice că Nicolae ar fi al doilea sfânt pe care l-a făcut Dumnezeu. Sfântul Mihail stă de-a dreapta Domnului şi Sfântul Nicolae de-a stânga. El ţine paza Soarelui. Cineva trebuie să-l păzească pentru că, sătul de atâta mers pe sus pe acelaşi drum şi scârbit de ce vede, Soarele încearcă mereu să fugă. Ba se abate la miazăzi, ba la miazănoape, doar, doar va ajunge la sfârşitul pământului să se odihnească. Dumnezeu a pus de strajă doi sfinţi, pe Sfântul Toader şi pe Sfântul Nicoară. Primăvara Soarele încearcă să fugă, dar Sfântul Toader îl prinde cu caii săi cei nărăvaşi şi-l aduce înapoi. Soarele însă nu se astâmpără. Atunci este rândul lui Sânicoară să-l prindă. Aşa e în fiecare an. Nădejdea Soarelui este că va scăpa într-o zi. Sânicoară e bătrân şi n-are nici cai…
Iarna începe după unii în această zi. Când îşi scutură barba sfântul, începe să ningă.

 

Photo credits: Beautik, Muzeul National al Taranului Roman, Dior, Centrul Shakti, Kartell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *