Masaj si panza topita româneasca

Strop Concept este asezat confortabil la parterul unei vile din Cotroceni, care pe dinauntru pare mai mare decat pe dinafara iar in interior domneste lumina. Mi-a placut acest spatiu luminos imediat cum am pasit inauntru, cu soare filtrat prin ferestrele mari si oglindit in geamurile de cristal ale usilor ce delimiteaza incaperile una cate una, reunindu-le in holul central, unde la pièce de résistance este o soba veche si alba.

Incursiunea mea a continuat cu o degustare ad-hoc de miere la un pahar de limonada, scenariu firesc in contextul unui concept ce mizeaza pe reintoarcerea la natura si stimularea simturilor prin intermediul florei autohtone si a mestesugurilor traditionale romanesti, concretizate in produse ce declanseaza senzatii gustative si tactile.

Astfel, am aflat povestea mierii produse in regiunea Buzaului si a cosmeticelor organice naturale Careless Beauty, ce folosesc extracte din plante din zona Dobrogei si Buzaului si ca pânza topita DeFlorian folosita la masaj are la bază o abordare modernă a vechilor tehnici de țesere a pânzelor în casă, un proces tehnologic inovator care menține fibrele de bumbac cat mai aproape de starea lor naturală.

Din seria Stropi de inviorare = Tratamente faciale, am testat un masaj facial, care a debutat prin demachiere cu apa florala si ulei de catina, urmata de o compresa pentru ten mixt, imbibata in solutie cu extract din muguri de pin si plop negru. A urmat un masaj usor si apoi gomaj, dupa care, din nou, aplicarea unei comprese revitalizante (contine extract din mugur de pin, plop negru, crin, lavanda si miere) care a ramas pe fata 20 de minute. Anca, cea care se ocupa de terapiile faciale la Strop Concept, a continuat cu un masaj facial relaxant si in acelasi timp revigorant, facut cu elixirul de la Careless Beauty si ulei de catina.

Masajul facial ajuta la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii, dar si la incetinirea procesului de imbatranire, fiind considerat una din cele mai vechi forme de vindecare. Alaturi de numeroasele beneficii oferite pielii, ajuta la ameliorarea stresului, a congestiei sinusurilor si durerilor de cap. Totodata, fermitatea si stralucirea pielii, minimizarea liniilor fine si a ridurilor, hidratarea si eliberarea tensiunii sunt doar cateva avantaje; la nivelul fetei exista multi nervi si puncte de presiune ce transforma aceasta forma de masaj intr-un rasfat deplin, pe care l-am resimtit din plin.

Masajul corporal, facut temeinic si cu pricepere de catre Irina a mizat pe uleiul de catina, extrem de hidratant si antioxidant si o serie de miscari ce combina masajul traditional de relaxare, presopunctura si miscari de alunecare-rasucire, eficiente in stimularea circulatiei si cu efect anticelulitic. Eu am avut parte de un masaj  terapeutic  de relaxare, unde m-am intalnit la final cu panzele incalzite de bumbac, ca stimulent pentru organism sa asimileze în profunzime efectele masajului. Pânzele folosite sunt antialergene, au capacitate de aerare superioară, iar eu va pot spune ca am resimtit efectele masajului cu ulei de catina cateva zile dupa-aceea, avand o piele vizibil catifelata si bine hidratata.

Cel mai complex tip de masaj manual din portofoliul Strop este cel de remodelare corporală, in care pânzele naturale facilitează pătrunderea în piele a compoziției variate, bogată în principii active, a cremelor și loțiunilor folosite în acest tip de masaj. Acționând ca niște comprese delicate pentru corp, pânzele din fibre naturale il  învăluie în țesătura fină, scăldată în infuzii de plante din tezaurul vegetal românesc. Datorită pânzelor, extractele din plante au o penetrabilitate foarte mare iar pielea asimilează mai bine virtuțile lor curative și estetice.

Adresa Strop Concept: Strada Ion Radovici 10, Bucuresti

 

Photo credits: Strop Concept, DeFlorian, arhiva personala Ruxandra Chiurtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *