Starea de bine & The Weight Sensor

Starea de bine inseamna foarte mult si totusi atat de putin. De la a fi in armonie cu tine insuti, cu cei din jur, personal si profesional, de la a trai firesc si a te bucura de cei dragi, de la a savura un pahar de vin bun si un apus de soare, pana la a te simti bine in pielea ta. Asta nu e chiar simplu, desi tine de acea normalitate relativa, cu repere discutabile.

In acest context, invitatia primita de la Synevo, la lansarea Weight Sensor, testul inovativ de nutrigenetică prin care se analizează variațiile genetice cu impact important în apariția obezității, la Attic Lab Bucharest, regatul si totodata locul de joaca cu experientele culinare al lui Chef Adi Hadean, mi-a atras atentia imediat si am confirmat participarea. Este o mare provocare sa organizezi un eveniment ce vizeaza controlul greutatii cu trimitere la dieta & sport, in paradisul gurmanzilor, unde fiecare imbucatura este un festin al papilelor gustative orchestrat atent de talentatul Adi Hadean.  Despre bucate si Chef, pe larg, in alt articol, acum ramanem la Weight Sensor 🙂

Mi se pare foarte smart campania lor “Only science. No fiction.” declinata genial de Papaya Advertising  intr-un spot TV absolut fascinant, pe care fanii Star Trek il vor remarca imediat, ceea ce s-a intamplat si cu mine, asa ca am intrat rapid in atmosfera printr-o discutie relaxata cu GM-ul Synevo si echipa de marketing, asistati se zambetele ingaduitoare ale echipei de medici.

Dr. Laurentiu Luca, GM Synevo Romania

Genele influențează metabolismul fiecărei persoane, motiv pentru care dietele trebuie adaptate conformației fiecărei persoane, potrivit ultimelor cercetări în domeniu. Astfel, oamenii reacționează diferit la conținutul de grăsimi, carbohidrați sau la numărul de calorii dintr-o dietă. Chiar și eficiența activităților sportive în programele de slăbire este influențată de configurația genetică.

Testele de nutrigenetică furnizează informații importante pentru realizarea unui plan eficient de slăbire cum ar fi conținutul de grăsimi/carbohidrați recomandat într-o dietă, respectiv tipul de exerciții fizice cel mai potrivit sau măsura în care se impune reducerea aportului de calorii

Testul Weight Sensor este ne-invaziv, se efectuează din probă de salivă și poate fi comandat din centrele de recoltare Synevo din București și din țară. În urma efectuării testului, se primește un raport genetic ce conține detalii privind genele cu impact în creșterea greutății, un plan de dietă și nivelul de efort fizic recomandat. Pacienții beneficiază după testare de interpretarea rezultatelor de către un medic genetician din echipa Synevo, specializat în nutrigenetică.

Din pacate, Romania se afla pe un nedorit loc 3 in topul excesului in greutate si obezitatii in lume, la barbati, dupa Grecia si Malta si pe locul 6 la femei, asa cum a reiesit din prezentarea facuta de Dr. Ioan Niculaescu, consilier de nutritie, la eveniment.

Dr. Ioan Niculaescu, nutritionist

Iar Dr. Antoanela Curici spunea ca studiile arată că, în 70% din cazuri, riscul de a dezvolta obezitate este moștenit și are cauze genetice, ceea ce face binevenit acest test, mai ales ca ulterior, interpretarea rezultatelor se face  în cadrul unei consultații de către un medic genetician, specializat în nutrigenetică.

Dr. Antoanela Curici, Synevo

Weight Sensor se poate face atat la copii cat si adulti, el vizeaza ADN-ul, care ramane neschimbat pe intreaga durata a vietii, de aceea, atunci cand in familie sunt antecedente, este important sa fie facut cat mai devreme la copii, pentru a-i proteja si a le oferi un drum armonios in viata, fara complexe, suferinta si boli. Costa 2.500 lei si se poate plati in rate.

Revenind la firesc si normalitate, am ales ca imaginea din deschiderea si finalul articolului sa fie Helena Christensen, pe care o admir de mica, din vremea cand era unul dintre top modelele faimoase ale lumii, si care, acum, la 49 de ani, este splendida si transmite acea stare de bine data de modestie si de armonia cu sine insasi, body, mind and spirit.

 

Photo credits: Synevo, Helena Christensen Instagram Page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *