XBody + XMassage = Great eXperience

Eram deja curioasa si aflasem de mai bine de jumatate de an despre conceptul XBody si tehnologia EMS atunci cand am citit articolul amicului meu Ovidiu Muresanu, asa ca l-am sunat imediat si i-am cerut detalii. Cat mai multe. La un moment dat mi-a spus: “Cara mia, trebuie sa mergi la NextFit, suna-l pe Alex Radulescu si programeaza-te, sa vezi despre ce e vorba. Ai mare grija, insa – si a repetat de vreo 3 ori asta – cum iti seteaza trainerul intensitatea impulsurilor, e bine sa incepi mai usor, caci nu stii cum va reactiona corpul tau.”

Prin urmare, doua zile mai tarziu, intr-o dimineata la ora 9.30 intram la NextFit, gata pentru prima mea experienta XBody/EMS. Am observat cu bucurie decorul smart – intotdeauna am incredere in feeling-ul meu asupra ambientului – decor despre care va povestesc mai tarziu, si am inceput sa imbrac costumul SF, cyborg-like, conectat cu un fir spiralat de un desk alb cu ecran ultraplat.

next fit (11) next fit (9) next fit (10) next fit (12) next fit (24) next fit (23)

Conform definitiei, EMS (Electrical Muscular Stimulation) contracta si relaxeaza musculatura datorita unor impulsuri electrice, similare celor transmise in mod normal de creier catre principalele grupe de muschi, iar o sedinta de 20 minute este echivalenta cu aproximativ 2 ore de antrenament intens la sala. Sistemul muscular este echilibrat deoarece electrozii aplicați în costum  lucrează musculatura simultan și facilitează uniformizarea masei musculare prin aplicarea impulsurilor și pe mușchii mai puțin dezvoltați. Bref, antrenamentul secolului 21, pentru care timpul este un lux iar rezultatele vin imediat!

Dupa ce trainerul mi-a fixat strans pe corp costumul cu electrozi printr-un sistem de cleme si Velcro, a inceput setarea, pe rand, a intensitatii impulsurilor transmise fiecarei regiuni musculare a corpului, in functie de toleranta si senzatiile resimtite la fiecare grupa de muschi. Mi-am amintit de sfatul lui Ovidiu, asa ca am rugat ca setarile sa fie de intensitate mica spre medie. Apoi am inceput, sub atenta observatie a lui Mihai, trainerul care, pe parcursul celor 20 de minute m-a pus lucrez grupele majore de muschi, prin miscari cu gantere ale bratelor sau tractiuni de benzile atarnate de tavan, fandari, sarituri pe stepper, exercitii pentru abdomen, exercitii pe mingea uriasa de fitball, alergari pe loc cu genunchii la piept sau la sezut, stat in plansa, forfecari ale bratelor sau semi-genoflexiuni pentru posterior. Practic, a fost o sedinta de fitness cu trainer personal, la care intensitatea exercitiilor – normale si simple de-altfel – a fost crescuta exponential de EMS. Desigur, pe parcursul sedintei, intensitatea impulsurilor poate fi crescuta sau micsorata pe unele regiuni, in functie de senzatiile resimtite; de exemplu, eu, in timpul abdomenelor, am cerut scaderea intensitatii impulsurilor ce contractau zona respectiva, deoarece simteam ca vibrez prea tare si nu reuseam sa ma indoi … 🙂

next fit (5) next fit (3) next fit (13) next fit (26) next fit (25) next fit (6)

Overall, la final, eram leoarca de transpiratie si rosie la fata ca dupa o ora de spinning, insa nu ma simteam obosita, ci dimpotriva, mai usoara si flexibila, si, important, fara sa am articulatiile solicitate. O incredibila senzatie de tonifiere instant a corpului si a pielii, pe care am descoperit-o cu bucurie si in zilele urmatoare.

Alt beneficiu vizibil este diminuarea celulitei prin arderea grasimilor nedorite. Având în vedere că este un antrenament complet de consolidare a musculaturii, se transformă modul în care organismul folosește calorii, fiind un instrument foarte eficient pentru pierderea în greutate și eliminarea grăsimilor în exces prin modificarea metabolismului bazal. Sunt suficiente cate 2 ședințe săptămânale.

Dupa dusul revigorant, m-am rasfatat cu un masaj facut cu maiestrie de Gabriela, o combinatie de hawaian cu presopunctura, care, pe parcursul urmatoarelor 40 de minute m-a relaxat deplin, muschii – cei stiuti si cei nou descoperiti – au fost fericiti, iar pielea s-a hranit cu un ulei aromatic hidratant de menta si eucalypt. A fost unul dintre cele mai bune masaje incercate, honestly!

Lista de masaje disponibile la NextFit e consistenta si cuprinde 12 proceduri, de la Thai Massage, la rejuvenating, sportiv, shiatsu, drenaj limfatic, farewell cellulite, deep tissue si pana la reflexoterapie. O combinatie inedita de antrenament performant si masaj, care e binevenita si e frumos integrata in conceptul de body fit & body relax. Mi-a placut, prin urmare, mi-am facut abonament 😉

next fit (16) next fit (20) next fit (7) next fit (21)

Amenajarea centrului e semnata de echipa Pure Mess si imbina in mod amuzant elemente suprinzatoare de design cu cele tehnice, specifice unei sali de fitness, cucerind prin finetea detaliilor din sala de masaj, unde decorul de bambus e scos la iveala discret de corpuri de iluminat delicate. Pentru ca simturile sa fie stimulate deplin, veti descoperi in vestiare mostre de parfumuri limited-edition de la Beautik, ceea ce m-a convins de atentia la detalii acordata in alcatuirea conceptului de la NextFit, un loc ce ofera intr-adevar o eXperienta completa si benefica.

next fit (14) next fit (9) next fit (4) next fit (1) next fit (2) next fit (22) next fit (19) next fit (18) next fit (17) next fit (15) next fit (27) next fit (28)

Adresa NextFit: Strada Theodor Sperantia 119, Bucuresti

 

Photo credits: NextFit, arhiva personala Ruxandra Chiurtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *