Armonia unei experiente complete la Vitality Wellness Club

Vitality Wellness Club s-a lansat recent in cadrul complexului hotelier Ramada Plaza & Ramada Parc din Bucuresti, are 3.000 de mp si un concept care mi-a atras atentia, intrucat mizeaza pe cele 4 elemente esentiale ale vietii: foc, apa, aer si pamant, integrate armonios intr-o structura complementara hotelului.

Antrenamentele cardio si de tonifiere facute in sala de fitness au asociat elementul Foc, cele 2 piscine – cea interioara, semi-olimpica si cea exterioara, cu jacuzzi – inseamna elementul Apa, iar partea de wellness propriu-zisa, adica sauna, frigidarium si terapiile de relaxare & masaj sunt dezvoltate sub elementul Aer, respectiv Pamânt.

vitality wellness club (7) vitality wellness club (6) vitality wellness club (5) vitality wellness club (9) vitality wellness club (10) vitality wellness club (11) vitality wellness club (8)

Beneficiile masajului duc la relaxare, întinerirea corpului, ameliorarea durerilor, dar si regăsirea liniştii, a echilibrului interior, de aceea e foarte inspirata analogia acestuia cu elementul Pamânt, care înseamnă fertilitate, bogăție si acea întoarcere la origini, la contactul  cu esenţa noastra primordiala.

Din gama de masaje de la Vitality Wellness Club am testat o sedinta de reflexoterapie, ce presupune aplicarea de presiune în puncte specifice ale talpilor, astfel incat terapeutul localizează blocajele de energie pe meridianele care conduc la organele vitale si le poate ameliora sau chiar inlatura total. Fiecare organ vital are o zona corespondenta in talpa piciorului nostru, iar daca apasarea in anumite puncte e dureroasa, inseamna ca acolo exista o problema sau un blocaj. Partea de presopunctura este alternata de terapeut cu miscari de masaj relaxant, facut cu un mix de uleiuri esentiale de lavanda si patchouli, astfel incat rezultatul e cu atat mai benefic pentru sanatate. De obicei, in cazul blocajelor energetice mari sunt necesare minim 10 sedinte pentru a obtine efecte vizibile de remediere.

vitality wellness club (12) vitality wellness club (1) vitality wellness club (15)Masajul cu pietre fierbinti (hot stone massage) combina masajul suedez traditional si caldura pietrelor vulcanice de bazalt, si e bazat pe tehnici terapeutice foarte vechi de relaxare, echilibrare energetica si detoxifiere. Pietrele au o suprafata foarte fina si sunt incalzite intr-un dispozitiv special pana ajung la temperatura de 40-50 de grade Celsius, perfecta pentru a produce furnicaturi si senzatii placute in tot corpul, activand circulatia sangvina. Când sunt aplicate pe anumite puncte ale corpului, se înlătură energia negativă iar cea pozitivă e îndreptată către zonele epuizate ale corpului.

Masajul cu roci vulcanice e indicat in eliminarea starilor de anxietate, a durerilor de spate si tensiunilor musculare, fiind totodata foarte de relaxant si revigorant, acestea din urma fiind cateva efecte pe care le-am simtit la final si mai apoi, in zilele urmatoare.

vitality wellness club (4) vitality wellness club (3)

M-a impresionat placut faptul ca ambientul de la Vitality Wellness Club e realmente prietenos si dedicat obtinerii unei stari de echilibru general prin relaxare si miscare, si e deschis atat clientilor din cele doua hoteluri, cat si tuturor celor ce doresc sa faca sport sau sa se bucure de un masaj binefacator.

vitality wellness club (13)

Adresa Vitality Wellness Club: Bulevardul Poligrafiei nr. 3-5, Bucureşti

Photo credits: Vitality Wellness Club, healingyoursole.ca, hollyhocklife.org, spicersretreats.com, holistictherapiesrochdale.co.uk, mobileserenitylv.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *