Arta gourmandise la Conacul Manasia

Situat în apropierea Bucureştiului, la 50 de kilometri pe drumul vechi spre Marea Neagră, Domeniul Manasia este monument istoric si ocupă un loc aparte în arhitectura veche a Bărăganului. Conacul, construit în 1899 în stil eclectic cu elemente de Art Nouveau, e amplasat în parcul domeniului cu o suprafaţă de două hectare si are un farmec deosebit, irezistibil, deoarece toate detaliile stilistice originale – stucaturi, capiteluri, console din tencuială, tavane pictate încasetate in lemn, vitralii, poarta şi scara din fier forjat, dar şi plăcuţele din ciment colorat specifice perioadei antebelice – au fost restaurate cu o atenţie deosebită.

conac manasia (15) conac manasia (9) conac manasia (2) conac manasia (3) conac manasia (7) conac manasia (6) conac manasia (5) conac manasia (8) conac manasia (22) conac manasia (16) conac manasia (1)

Restaurantul de la conac are o paleta specifica de feluri delicioase, gourmet, ce sunt gatite in stil traditional cu accente avangardiste de talentatul Chef Alexandru Iacob: ,,Mă reprezintă bucătăria avangardistă care îmi pune imaginația la contribuție, necesită multă atenție şi se bazează mult pe detalii. Este artă pură şi asta mă face să trăiesc şi să iubesc bucătăria.”

Iata cateva dintre aceste creatii savuroase, fiecare o opera de arta inedita si incantatoare prin asocierea de arome, culori si texturi:

Labne (branza obtinuta din iaurt natural, cu o usoara aroma de usturoi) cu menta si somon fumé

conac manasia (17)

Camp de legume: reteta inspirata de un camp proaspat rascolit si consta intr-un piure de cartofi, servit cu legume si aromat cu trufe negre. Absolut senzational, e preferatul meu!

conac manasia (18)

Muschi de vitel cu sos Bordelaise, piure de pastarnac cu vanilie, cremos si foarte parfumat, ravioli cu spanac si ou de tara

conac manasia (4)

Tarta de lamaie si nugatin cu boabe de cacao, un desert simplu cu texturi si culori bine definite

conac manasia (21)

Pulpa de rata confit, cu cartofi maxim si baby carrots, un preparat clasic frantuzesc, cu arome si texturi puternice

conac manasia (13)

Biban de mare cu piure de pastarnac dulce, spanac si sos de vanilie cu sofran, un preparat cu multe texturi si arome: piele crocantă, carne moale şi suculentă, piure de păstârnac, cremos şi dulce.

conac manasia (11)

Piept de curcan cu spanac soté si sos de unt parfumat cu vin dulce

conac manasia (14) conac manasia (20) conac manasia (23) conac manasia (10) conac manasia (19)

Photo credits: Domeniul Manasia, Adela Parvu, arhiva personala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *