Linistea naturii la Ida Garden Spa din padurea de stejari

Ascuns in mijlocul unei grădini bogate cu plante medicinale și terapeutice, inundată de razele soarelui, la intrarea in padurea veche stejari din Corbeanca, se afla un loc minunat de liniste si inspiratie pentru trup, minte si suflet: Ida Spa, primul Garden Spa din România. Chiar din momentul sosirii, te cuprinde un sentiment de calm si relaxare, insuflat de verdele si racoarea adanca a padurii care strajuieste prin arborii sai maiestuosi si drepti decorul intim si rafinat al vilei Ida. Conceptul architectural imbina elemente naturale, predominat lemn si piatra, in stil oriental si minimalist de design interior punctat prin mobilier din tek reciclat si este semnat de arhitecta de origine greaca Eve Kalyva, care a integrat perfect in aceasta amenajare si o incapere dedicata exclusiv salinei, o alta premiera in peisajul Spa autohton.
Notiunea de Garden Spa se bazeaza pe imbinarea dintre cele mai relaxante și misterioase note olfactive si vizuale, completate de linistea specifica naturii, care impreuna sunt menite să ajute mintea să-si regăsească pacea profundă, iar corpul să beneficieze de răsfățul suprem.

ida garden spa (15) ida garden spa (16) ida garden spa (1) ida garden spa (18) ida garden spa (17) ida garden spa (19) ida garden spa (23) ida garden spa (24) ida garden spa (25) ida garden spa (26)

Terapiile Ida Spa îsi culeg inspirația din tradițiile străvechi de vindecare prin masaj din Asia și Europa, și sunt realizate de terapeuți cu experientă internațională de peste 20 de ani, acumulata in Bali, Thailanda, Malaezia si India. Fiecare masaj foloseste un mix exotic creat din formule bogate în ingrediente active și organice, cu uleiuri esențiale și botanice pure aduse din Indonezia si urmărește pașii medicinei tradiționale de vindecare holistica, fiind efectuat într-o armonie completă cu mediul inconjurator.
Inainte de inceperea masajului, esti invitat sa-ti alegi uleiul de masaj cu aroma preferata, pentru ca rasfatul sa fie deplin.

ida garden spa (3) ida garden spa (11) ida garden spa (9) ida garden spa (5)

Salina de la Ida Spa

Salina de la Ida Spa

Royal Balinese Massage incepe prin ritualul spalarii picioarelor cu sare de mare si un scurt masaj cu uleiul esential ales (in cazul meu, lavanda), iar procedura in sine debuteaza prin 3 suntele de clopotel, ce te desprind din realitate si te duc intr-o calatorie magica, ultrasenzoriala si relaxanta. Masajul balinez combina masajul de relaxare facut cu uleiuri esentiale organice cu presopunctura si tehnici de stretching pentru a imbunatati circulatia si pentru a reda o stare generala de echilibru, si se incheie prin impachetarea in prosoape calde si umede din bambus, imbibate in uleiuri aromatice. Finalul e marcat de aceleasi 3 sunete ale clopotelului auriu, care anunta incheierea calatoriei holistice ce a reusit sa redea o stare de echilibru minte-trup-suflet si marcheaza revenirea la o stare generala de bine, in care viata se vede mai frumos si simti ca esti recunoscator naturii pentru ca te protejeaza si-ti ofera cu generozitate binefacerile sale.

ida garden spa (7) ida garden spa (2) ida garden spa (12) ida garden spa (27) ida garden spa (28)

Tratamentele faciale se realizeaza cu produsele britanice de lux Elemis, recent premiate international si brand lider in domeniul Spa & skincare, bazate pe ingrediente naturale active, cu o formula dinamica pentru a trata pielea cu rezultate vizibile antiaging. Tratamentul Herbal Lavander Repair restabileste echilibrul perfect al pielii si curata in profunzime tenul, eliminand impuritatile si sporind elasticitatea prin stimularea sintezei de colagen. Alterneaza produsele cu extracte active de rozmarin, levantica si cimbru, pentru a trata iritatiile si leziunile, vindecand tenul cu tendinta de incarcare, astfel ca rezultatul este o piele luminoasa si radianta, vizibil relaxata si tonifiata. Surpriza din timpul tratamentului facial a fost un foarte placut masaj al bratelor, facut cu indemanare si ulei de frangipani de cosmeticiana, astfel ca relaxarea si rasfatul sa fie depline.

ida garden spa (4) ida garden spa (20) ida garden spa (21) ida garden spa (22)

O alta experienta inedita la Ida Spa sunt clasele de yoga in natura, care redau echilibrul si armonia interioara sub razele soarelui si in briza racoroasa a padurii, in murmurul verde al frunzelor si aromele terapeutice ale plantelor medicinale din gradina, ce indruma toate spre o stare profunda de meditatie si relaxare.

ida garden spa (13) ida garden spa (10) ida garden spa (14) ida garden spa (6)

Cuvantul “Ida” derivă din sanscrita veche, înseamnă pământ și reflectă probabil cel mai bine credința noastră, a oamenilor, în puterea vindecătoare a naturii.

ida garden spa (29) ida garden spa (8)

Adresa Ida Spa: strada Laguna Albastra numarul 77, Corbeanca, Ilfov

 

Photo credits: Ida Spa, arhiva personala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *