High touch la Orhideea Spa

Barbatii isi respecta cu sfintenie programarile la masaj si nu le anuleaza niciodata. Afirmatia este perfect valabila pentru 40% din clientii Orhideea Spa, adica barbatii, restul de 60% fiind femei.
Va las sa meditati asupra profilului consumatorului si adaug cateva detalii aparent ajutatoare despre Top 3 Men’s Choices la Spa: Fire & Ice Hammam therapy, Deep Tissue massage si Hot Stone massage. Adica cele mai masculine 3 dintre cele 4 elemente esentiale ale vietii: Foc, Apa si piatra vulcanica, un exponent al elementului Pamant.

orhideea spa (15) orhideea spa (16) orhideea spa (9) orhideea spa (18)

Putem dezvolta ideea mergand spre inceputurile umanitatii, obiceiurile si instinctele primordiale de caveman, sau putem observa ca ne indreptam cu totii, constient sau intuitiv, catre sursele fundamentale de sanatate, cautand energia primara, relaxarea si starea de bine. Este o cautare universala, iar conceptul de Spa, vazut ca un loc sau o modalitate de proceduri ce induc o stare de armonie si relaxare, a rezultat si s-a conturat in timp prin fuziune multiculturala, imbinand toate trasaturile esentiale de healthy body, mind & spirit.
Poate de aceea si alegerea mea la Orhideea Spa a fost cu tenta usor ancestrala, terapia incercata aici fiind Moroccan Hammam Ritual, un ritual oriental foarte special de curățare și purificare, pe care femeile din Asia și Africa de Nord îl practică de secole pentru a-și revigora corpul și mintea. Pentru orientali, hammamul are funcție socială și spirituală – curățarea și purificarea, grija față de corp și spirit. În traducere literară, hammam înseamnă “pătrunderea căldurii” iar procedura respectă cinci etape succesive și obligatorii: curățarea cu săpun negru tradițional marocan, gomajul cu mănușa specială kassa, clătirea cu apă din abundență, masca cu argilă rhassoul și masaj cu unt de shea.

orhideea spa (12) orhideea spa (14) orhideea spa (20) orhideea spa (8) orhideea spa (19) orhideea spa (13)

Prima parte a ritualului se desfasoara in sauna umeda, la 43 de grade, si cuprinde perioada de acomodare cu ambientul, apoi aplicarea sapunului negru din pasta de masline si ulei de eucalypt avand proprietati drenante si detoxifiante, urmata de gomajul energic al corpului cu manusa abraziva kassa si in final, clatire cu apa rece si gheata. Intre cald, rece si gheata sunt o multime de senzatii, rezultatul final resimtit fiind revigorarea întregului corp și îmbunătățirea circulației periferice.

A doua parte a Moroccan Hammam Ritual se desfasoara in cabinetul de masaj si este cea de rasfat deplin, cuprinzand impachetarea cu argila rhassoul ce are proprietati detoxifiante si remineralizante, urmata de masajul de relaxare cu unt de shea Charme D’Orient, recunoscut pentru capacitatile sale extraordinare de hidratare si regenerare celulara.
Argila rhassoul sau ghassoul se gaseste in mod natural in zacaminte vechi de mare adancime din Munții Atlas, in regiunea de nord-est de Marocului, denumirea ei provenind de la cuvantul arab “rhassala”, ce semnifica ” spalare”. Recunoscuta pentru capacitatea sa inegalabila de a absorbi impuritățile de la nivelul pielii și părului și pentru continutul bogat in minerale extrem de benefice – siliciu, magneziu, potasiu și calciu -, argila rhassoul constituie de mai mult de paisprezece secole o parte integranta a ritualului traditional arab al hammam-ului.

Finalul a fost inedit si perfect memorabil pentru acest ritual complex, constand in improspatarea mainilor si picioarelor cu prosoape umede incalzite, stropite cu apă distilată din floare de portocal.

O experienta cu adevarat high-touch relaxanta, la sfarsitul careia mi-am amintit vorbele Mihaelei Ungureanu, managerul Orhideea Health & Spa:
Teoretic, exista cativa piloni ai calitatii: Ambianta, Serviciile, Produsele, Educatia, Atitudinea. Practic, as rezuma la un simplu cuvant: Profesionistii. Oamenii. Ei dau viata unei investitii materiale si  formeaza spiritul locului. De aici, vorba straveche, ca omul sfinteste locul”.

orhideea spa (21) orhideea spa (23) orhideea spa (11) orhideea spa (10) orhideea spa (22)
Adresa Orhideea Spa: București, Calea Plevnei 145B

Photo credits: Orhideea Spa, arhiva personala

2 thoughts on “High touch la Orhideea Spa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *