How to keep going de bunavoie la fitness

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma gandesc cate pretexte bune am gasit sa tot aman mersul la sala, depasesc sigur multimea enumerarilor din celebra fraza de inceput a “Amintirilor din copilarie” si alunec dinspre introspectie catre filozofia naturii umane feminine.

Am cunoscut-o pe Gerda Dumitru exact in urma cu un an, cand, epuizate fiind toate pretextele, m-am uitat pe programul de fitness de la o sala bucuresteana si am ales ceva ce suna ciudat: Fitball by Gerda. Am cautat “fitball” pe Google, am vazut poze si filmulete pe YouTube, fara sa ma lamuresc la ce foloseste de fapt mingea mare si colorata de 50-65 cm diamentru. Parea un fel de joaca, asa ca am decis sa incerc, convinsa si linistita ca va fi usor. Pe Gerda n-am cautat-o, presupunand ca e o nemtoaica blonda, musculoasa si solida.

fitness gerda (8)

La Fitball n-a fost simplu, insa nici prea greu, iar Gerda s-a dovedit a fi mignona, bruneta, cu un corp gratios si perfect lucrat. De cum a intrat pe usa, vesela  si zambindu-ne deschis, am simtit ca voi reveni la orele ei. Ceea ce s-a intamplat, mai ales ca dupa doar 3 sedinte de Fitball am vazut ca bratele mele sunt brusc tonifiate si arata foarte bine. Dar si alte parti componente, caci mingile uriase, cum imi place sa le spun, pun la treaba atat posteriorul cat si abdomenul, iar exercitiul “Oh, Gerda!” din incheierea orelor face minuni.

fitness gerda (4)

Prin urmare, avand perfect chemistry cu Gerda, am inceput sa merg incet-incet si la alte clase ale ei. Body & Stretch e o continua provocare pentru mine, intrucat mizeaza pe stretching intens si progresiv al intregului corp, asa incat in cele 50 minute simt de fiecare data ca-mi redescopar centimetru cu centimetru din totalul de 178 inzestrati cu destul de putina flexibilitate. Un derivat de yoga, ce are ca scop detensionarea musculara, reechilibrarea energetica, relaxarea generala si corectarea posturii, caruia Gerda ii asociaza o tema muzicala diferita la fiecare ora si calatorii imaginare la Rio, New York, Barcelona sau altundeva.

Kick Box:  cardio si miscari de box plus arte martiale e ceva ce nu m-a prins, evit filmele cu batai si nici nu m-am visat vreodata eroina batausa, iar cu aceasta ocazie am aflat ca nici macar nu ma pot preface ca as fi.

Se pare ca sunt destul de distrata la orele de sport, asa ca o aud uneori pe Gerda: “Ruuuxi, unde te gandesti? Tine ritmul, varfurile inainte, ridica piciorul mai mult! Ruuuxi, cealalta stanga!”

Ce alte clase de fitness mai face Gerda: Total Body Workout, Mix Tone, Body Fit, BOSU, Aqua Gym si TRX.

fitness gerda (3) fitness gerda (9)

In plus, Gerda este instructor de inot si antrenor de triathlon. Face sport de performanta de la varsta de 4 ani, e absolventă ANEFS cu licență în natație, are un Master în Antropologie Motrică și Biomecanică, e mereu in miscare si are un palmares bogat de premii si medalii.

fitness gerda (5)

O gasiti la Skywellness, Pescariu Sports & Spa, Club Moving Otopeni, Bery Fitness si la emisiunea “Gimnastica de dimineata” difuzata la DigiTV de luni pana vineri intre 6.45-9.45.

fitness gerda (7)

Gerda Dumitru e voluntar Hospice Casa Sperantei, ajutand in mod activ si frecvent la strangerea de fonduri pentru ingrijirea copiilor si adultilor suferinzi de boli grave in faze terminale. Intrucat pe 20 iulie va inota 7 km la Bosphorus Cross Continental Swimming Race (Istanbul), traversand stramtoarea Bosfor de pe malul asiatic pe cel european, a creat si o pagina de found raiser pentru Hospice.

fitness gerda (6)

Brief, ma bucur mult ca am ales sa incep mersul la sala cu ora de Fitball a Gerdei, pentru ca astfel am cunoscut un om cu adevarat frumos. Si imi place la fitness.

fitness gerda (2)

Photo credits: Pescariu Sports&Spa, Skywellness, DigiTV, arhiva personala Gerda Dumitru

2 thoughts on “How to keep going de bunavoie la fitness

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *