Maccheroni, cucina romana din Centrul Vechi

Maccheroni e in topul locurilor unde-mi place sa mananc in Centrul Vechi din Bucuresti si unde ajung aproape de fiecare data cand trec prin zona si mi-e foame sau pur si simplu pofta de ceva bun. Asta se intampla de mai bine de-un an si jumatate, iar prietenii mei va pot confirma cu certitudine 🙂

maccheroni (1)

E un restaurant elegant, un loc discret cu meniu italienesc traditional, dupa cum ii spune si numele, ce te ispiteste din plin cu preparate “alla cucina romana”. Ca am folosit cuvantul “ispiteste” in sensul lui real si nicidecum metaforic, va veti convinge imediat, citind in continuare dar mai ales la vederea imaginilor. Puteti alege o salata de caracatita, usoara si racoritoare, sau calamar umplut cu fructe de mare, sau linguine cu scoici, rosii proaspete si busuioc, ce ti se topesc in gura. Se topeste ceea ce trebuie, pastele sunt insa al dente, exact cum e bine sa fie.

maccheroni (6)

maccheroni (10

maccheroni (2)

Adaug aici si tortellini cu prosciutto si busuioc, urmat de somonul la gratar cu sos fin de salvie si vin, servit cu tagliatelle tricolore.

maccheroni (9)

maccheroni (8)

Clatitele la cuptor cu spanac si urda sunt un poem minunat de savuros iar midiile sote in sos de vin alb cu usturoi, ei bine, sunt senzationale, o reala simfonie aplaudata la bis cu sala in picioare. Incredibile, meraviglioso! Sunt preferatele mele.

maccheroni (3)

Desertul este si el ispititor si vine sub diferite infatisari: souflé de ciocolata cu amaretto, profiterol sau tiramisu.

maccheroni (4)

maccheroni (5)

Zilele trecute am aflat si cine este bucatarul: Le Chef e chiar patroana restaurantului, doamna Georgiana Lichiardopol, o prezenta foarte discreta si placuta.

Cat despre Traveler Reviews de pe TripAdvisor despre Maccheroni, in ele se regasesc predominant aprecieri ca very good, great, excellent si perfect.

Buon appetito!

 

Adresa: strada Franceza nr. 15, Bucuresti

Photo credits: Maccheroni

One thought on “Maccheroni, cucina romana din Centrul Vechi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *