Terra Wash & more

Cand am vazut prima data cele doua buline din sigla Terra Wash + Mg, recunosc ca m-am gandit imediat la multivitamine cu magneziu. Insa acel Terra Wash e intuitiv global si cumva impetuos, ce exclude varianta de supliment anti-stress. Ei bine, nu spala Pamantul de toate relele, dar este inca un pas inainte pentru un mod de a trai responsabil, protejand natura.

Ce este acest Terra Wash + Mg?
Un substitut inovator pentru detergentul de haine, 100% ecologic, ce ofera o soluție naturală și eficientă pentru curățare, folosind puterea magneziului. Produs si lansat in Japonia acum 6 ani, este prezent pe piaţa europeană din 2018 si in România de cateva luni. Este hipo-alergenic, ceea ce mi-a atras imediat atentia si mi se pare un mare atu al produsului, deoarece am pielea foarte sensibila si am de suferit mereu din cauza asta.

Daca va place sa-i aflati povestea prin intermediul imaginilor (cum am facut eu), intrati pe conturile de Instagram @terrawash.it, @terrawash.fr sau @terrawash_indonesia, ce are niste imagini superbe de natura. Last but not least, @terrawash.ro

 

Cum arata si ce face?
Este un săculeţ de marimea unei carti postale, ce contine biluţe de magneziu purificat. Când acest magneziu pur 99,95% intră în contact cu apa, generează bule de hidrogen şi formează apa alcalină ionizata cu un PH ridicat, de aproximativ 10.5, care facilitează îndepărtarea cu uşurinţă a murdăriei de pe ţesături. Apa astfel obţinută are proprietăţi de îndepărtare a sebumului, mucegaiului, germenilor, bacteriilor şi mirosurilor, rezultând haine igienizate şi curăţate.

Ce relatie are cu masina de spalat?
Saculetul se pune in cuva masinii de spalat, intre rufe si este eficient pentru o capacitate totală a hainelor murdare de până la 8 kg folosind apa rece sau calda.
Pentru a obţine apa alcalină necesară spălării, este nevoie de timp de spălare de peste 30- 40 minute. Nu produce spumă si nu este necesară clătirea rufelor.

Terra Wash = bagheta magica?
Nope. Terra Wash + Mg nu este un produs chimic de curățare, astfel încât petele puternice, mai ales cele de pe rufele albe, nu vor ieși cu ușurință, neconţinând agent de înălbire. Pentru obţinerea unor haine albe strălucitoare, producatorii recomandă adăugarea unei linguriţe de înălbitor pe bază de percarbonat de sodiu, înălbitor ecologic.

Unde se gaseste si cat costa?
Poate fi comandat online din website-ul Terra Wash Romania si costa 238 lei. Pretul este justificat atat de tehnologia si ingredientul cheie necesar producerii, insa, mai ales de faptul ca poate fi utilizat timp de 1 an, cu o estimare de o spălare pe zi, adica la 365 de spălari de durată medie de o oră.

Eu l-am folosit deocamdata doar o data, in faza de test, pe cateva prosoape si camasi subtiri de bumbac, si sunt multumita de rezultat. Mai departe, vom vedea, in functie de haine si anotimpuri.

 

Photo credits: Terra Wash Romania, Terra Wash Italy, personal archive Ruxandra Chiurtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *