Le Boudoir des Plaisirs

Le Boudoir – Boutique de Beauté este exact asa cum se numeste: un loc cochet, discret si pe deplin dedicat relaxarii si rasfaturilor feminine, din crestet pana-n talpi.
Decorul este un mix de romantic si floral cu elemente traditionale balineze, cultura asiatica a relaxarii prin diverse ritualuri si masaje fiind o prezenta vizibila, concretizata in gama larga de terapii care relaxeaza corpul, linistesc mintea si echilibreaza energiile. Adaugati muzica Zen in surdina si aromele inconfundabile de iasomie sau lemn de santal si se contureaza un escape urban perfect izolat de agitatia si zgomotul orasului.

Inainte de a incepe descrierea experientelor mele din Le Boudoir, va invit sa retineti un  nume: Georgiana. Este de departe cel mai bun specialist in cosmetica faciala pe care eu si tenul meu l-am intalnit pana acum. Am ajuns pe mainile Georgianei pentru un tratament basic, Essential Deep Cleaning, ce vizeaza o curatare in profunzime.

Procedura este complexa si minutioasa, si implica mai multe etape: demachiere, tonifiere cu produse adaptate tipului de ten (la mine, mixt), peeling enzimatic cu Enzyme Spherides Peeling Cream, dupa care aplicarea unui gel cu aloe pentru deschiderea porilor. A urmat etapa cea mai delicata si importanta, cea de extractie a punctelor negre, cu aparatul de vacuum si manual, unde era nevoie. Apoi aplicarea unei masti cu acid hialuronic, pentru hidratare, hranire si diminuare a ridurilor, iar pe durata celor 20 de minute cat masca a actionat pe fata, Georgiana mi-a facut un masaj senzational de bun in regiunea umerilor, a gatului, maini si picioare, plus masajul scalpului, asa incat toate extremitatile corpului au fost activate pentru un efect de rasfat deplin. Tratamentul s-a incheiat prin aplicarea unei creme cu continut ridicat de acid hialuronic.

Ce am observat atunci imediat dupa tratament, dar si pe parcursul saptamanii urmatoare, a fost un plus de luminozitate, un ten mai alb si neted, mai tonifiat, datorita hidratarii in profunzime si a inlaturarii celulelor moarte, ceea ce a dus la estomparea semnelor de imbatranire prematura, cresterea elasticitatii si a fermitatii pielii, precum si diminuarea porilor dilatati.

Va spuneam la inceput despre decorul balinez de la Le Boudoir, ei bine, am pasit integral in mijlocul acestuia cand am intrat in camera de masaj, unde m-a intampinat Kristin, terapeuta asiatica care mi-a facut un masaj balinez autentic.

Masajul Traditional Balinez este compus dintr-un masaj indonezian si unul chinezesc, avand la baza si tehnicile medicinei ayurvedice, fiind prioritar energetic si de modelaj delicat, care ofera o binemeritata stare de bine. Uleiurile esentiale frecvent utilizate in masajul balinez sunt: iasomia, ylang- ylang si lemnul de santal. Obiectivul unei sedinte de masaj balinez este sa stimuleze punctele energetice ale corpului nostru, care, la randul lor, activeaza circulatia sangelui si sistemul imunitar al organismului.

In timpul masajului veti observa doua etape: prima, un masaj dinamizant in care terapeutul pune presiune asupra corpului folosindu-si varfurile degetelor si antebratele, iar cea de-a doua, un ritual relaxant, ce implica totodata o inlantuire de miscari de intindere blande si mangaietoare.

In rest, nu mai sunt multe de spus, ci doar de simtit pe propria piele, intrucat efectul final este revigorant, se imbunatateste circulatia sangelui si se stimuleaza sistemul imunitar, se mai reduce celulita si, overall, echilibrul emotional este refacut iar relaxarea este profunda. Trebuie sa-l incercati si veti vedea ce efecte benefice are 🙂

Adresa Le Boudoir – Boutique de Beauté: strada Primaverii nr.39, Bucuresti

 

Photo credits: Le Boudoir, personal archive Ruxandra Chiurtu

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *