December scents

Ninge razlet si neconvingator peste Bucuresti in timp ce scriu aceste randuri, acum, in ultimele zile de decembrie si, ca de obicei, departe de mine gandul de a face balanta lui 2016 sau rezolutii pentru anul urmator. Prefer sa savurez in liniste, zambind, momentele frumoase pe care le-am trait si sa ma las invaluita in energia lor buna, ca intr-un urias cocoon luminos, proiectat in viitor, asemeni unui inaintas sau deschizator de drumuri.

Astfel mi-am amintit aromele acestui decembrie, ca repere de gust, miros si simt.

Pentru gust, a iesit la iveala Handsome Monk Coffee House, unde cafeaua este o poveste cu arome descoperite in lumea intreaga si apoi imbinate intr-un concept smart, relaxat, numai bun de savurat, de la Toffe Moccacino la Café Latte, via Trifecta Coffee sau Brown Choco Mocca Latte:
“Am fost curioşi. Am călătorit. Am descoperit. Şi nu ne-am oprit aici. Ne-am propus să împărtăşim acest dar minunat oferit de natură, să o facem în moduri cât mai originale, având tot timpul în minte, însă, rădăcinile cafelei. Prin întoarcerea la origini, dorim să redăm atmosfera acelor vremuri, să ne transpunem într-o altă dimensiune, să ne bucurăm împreună de experienţe autentice.”

spalivingblog-december-scents-7 spalivingblog-december-scents-11 spalivingblog-december-scents-9 spalivingblog-december-scents-10 spalivingblog-december-scents-8

Miresmele merg catre parfumurile Collection Impériale Rancé 1795 cu Hortense, dedicat reginei Olandei, mama lui Napoleon al III-lea, cu note de fond de cedru, lemn de mahon si vanilie, intruchipand o excelenta a creatiei si Heroïque, inspirat de Napoleon, scanteia succesului sau fiind evidentiata de notele vibrante lemnoase orientale.

spalivingblog-december-scents-3 spalivingblog-december-scents-2 spalivingblog-december-scents-1

Langa acestea vine aerul rece de decembrie usor cetos, din jurul lacului inghetat din parc, acelasi in plimbarea after Christmas de acum ca si atunci, in copilaria cu caciula rosie din lana impletita si manusi de cojoc cu un deget.

spalivingblog-december-scents-4

Parcul Romanescu, Craiova

spalivingblog-december-scents-5

 

Photo credits: Handsome Monk Coffee House, Rancé, personal archive Ruxandra Chiurtu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *