Top 3 gourmandise la Vama Veche

Vama Veche este una dintre destinatiile mele dragi de vacanta, unde ador sa merg cand vara abia incepe si linistea nisipului se contopeste cu fosnetul valurilor reci, iar soarele straluceste mare si galben pe cer. Exact asa ar arata o imagine din mood board-ul Vama, daca ar fi sa-l alcatuiesc cu drag si dor. Langa ea, asez imediat o componenta senzoriala, acea incantare suprema a papilelor gustative formata obligatoriu din icre cu ceapa, gratar de peste proaspat si un vin bun.

Cred ca deja va este foame, asa ca sa lasam cuvintele deoparte si sa continuam cu imagini pentru un Top 3 locuri unde se mananca bine in Vama Veche.

Celebra Cherhana Vama Veche, cu mesele sale din lemn puse direct pe nisipul falezei, cu acoperisuri din stuf, gratarul negru care mereu fumega ademenitor, briza sarata, barca pescarilor cu navoadele intinse si vedere neconditionata la mare. Cateodata, se adauga 1-2 caini blajini si cativa pisoi. De obicei, in intervalul pranzului este plin iar sambata-duminica, arhiplin, asa ca puteti astepta chiar 30 minute pana sa vina primul fel comandat. Dar, suntem la Vama, ne relaxam si ne bucuram de priveliste, iar timpul curge altfel, mai alene si placut; tot ce avem de facut e sa ne lasam purtati de atmosfera boema si sa ne bucuram de viata.

Ce comandam? Icre cu ceapa, ce vin insotite de o paine mare, cu coaja crocanta, facuta in casa, irezistibil de buna. Apoi, un bors de peste si continuam tot cu peste, la gratar, plus legume (dovlecei, ardei si rosii), facute la gratar. E bun chefalul, e bun bibanul, e ok zarganul si e minunat calcanul 😉 Cu mujdei sau genocid. Daca inca ne mai e foame, putem comanda rapane sau midii cu usturoi.

gourmandise vama veche (13) gourmandise vama veche (6) gourmandise vama veche (3) gourmandise vama veche (7) gourmandise vama veche (45) gourmandise vama veche (44) gourmandise vama veche (15) gourmandise vama veche (14) gourmandise vama veche (12) gourmandise vama veche (2)gourmandise vama veche (4) gourmandise vama veche (11)

Bolo Steak House este un loc cool, in capatul strazii principale, desfasurat pe 2 niveluri intr-o cladire noua din lemn si sticla, cu vedere superba catre mare. Smart place, cu mancare buna, chelneri simpatici si rapizi, iar privelistea de la etaj  te duce peste intinderea albastra a apei, pana la linia orizontului.

La micul dejun putem incerca ouale benedict cu somon fume si paine prajita sau omleta si evident, un café latte foarte bun. Pentru pranz, icre de crap cu ceapa sau salata de vinete, ciorba de peste, saramura de crap cu mamaliguta sau somon la gratar cu soté de spanac. Sau, preferatele mele,  scoici cu vin alb si usturoi. Foarte bun si steak-ul de vita Black Angus 😉 Pentru seara, recomand crevetii la gratar.

gourmandise vama veche (8) gourmandise vama veche (26) gourmandise vama veche (25) gourmandise vama veche (23) gourmandise vama veche (24) gourmandise vama veche (18) gourmandise vama veche (9) gourmandise vama veche (38) gourmandise vama veche (16) gourmandise vama veche (10) gourmandise vama veche (20) gourmandise vama veche (19) gourmandise vama veche (5) gourmandise vama veche (40) gourmandise vama veche (39) gourmandise vama veche (41) gourmandise vama veche (37) gourmandise vama veche (27) gourmandise vama veche (17)

Vizavi de Bolo se afla La Frontiera, cu canapeaua-barca umpluta cu perne in dungi, mesele butoi si taburete ca niste dopuri de pluta oversized sau candelabrele din sticla incadrate in hublouri mari de submarin. Pitoresc, cu mancare buna, specific romanesc in stilul varatic combinat cu un soi de “ca la mama acasa”.  Salata de rosii cu branza si snitel este foarte buna si de asemenea, omleta La Frontiera (oua, ciuperci, smantana, cascaval, patrunjel) insotita de masline aromate cu lamaie. Iar ca desert, etern dezirabilii papanasi, buni in orice anotimp, la mare sau la munte.

gourmandise vama veche (22) gourmandise vama veche (32) gourmandise vama veche (31) gourmandise vama veche (33) gourmandise vama veche (42) gourmandise vama veche (34) gourmandise vama veche (21)
Papanasi restaurant-31 terasa-41

In rest, bucurati-va de mare si soare, tolaniti-va alene pe nisipul incins si racoriti-va cu o bere!

gourmandise vama veche (28) gourmandise vama veche (30) gourmandise vama veche (29)

 

Photo credits: Cherhanaua Vama Veche, Bolo Steak House, La Frontiera, arhiva personala Ruxandra Chiurtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *