Tinerete fara batranete cu Iyashi Dôme

Iyashi Dôme sunt doua cuvinte cu o rezonanta aparte, care ma duc cu gandul la ceva maiestuos, alb, misterios si in acelasi timp, linistitor. Daca ar fi natura, ar fi similar privelistii oferite de muntele Fuji vazut dinspre Iyashi-no-Sato, exact ca in imaginea de mai jos.

iyashi dome (12)

Daca ar fi un spatiu, atunci pot spune ca l-am regasit deplin pe cel ce mi-l imaginasem, la sediul Iyashi Dôme din strada Academiei, un interior larg, deschis si luminos, cu ferestre imense, un décor minimalist cu influente japoneze, unde predomina nuantele de lemn natur si alb. Un loc unde starea de bine incepe din momentul in care intri.

Iyashi Dôme este un aparat bazat pe un concept japonez ce implica razele infrarosii de unda lunga, raze care exista in natura si sunt o sursa vitala in evolutia plantelor si a intregii materii vii. In Japonia exista o forma traditionala de detoxifiere numita Suna Ryoho, practicata de secole, in timpul verii, cand japonezii se ingropau in nisipul fierbinte din apropierea apelor pentru a elimina toxinele din corp.

Cercetarile ulterioare au aratat ca nisipul are capacitatea de a difuza caldura prin razele infrarosii de unda lunga, iar atunci cand acestea sunt izolate de alte elemente (sarea, caldura solara si a pamantului) si cand nu sunt degajate de nisip, care este un compus mineral, eficacitatea lor asupra corpului uman este limitata. Pentru a le optimiza eficienta asupra corpului uman, aceste raze trebuie sa indeplineasca doua conditii esentiale: sa corespunda curbei energetice a corpului uman si sa fie derivate din materia organica, ceea ce duce la efectul lor miraculos de a regenera celulele, fara efecte secundare, tehnologie testata intre anii 1945-47, cand guvernul japonez a investit in cercetare pentru a minimaliza efectele nocive ale bombelor atomice.

Brief, o parte din rezultatele acestor cercetari au dus la crearea Iyashi Dôme, iar o sedinta de 30 de minute cu acest aparat-minune produce o transpiratie abundenta, echivalenta parcurgerii distantei de 20 km, insa fara efecte secundare precum eliberarea excesiva de endorfine, oxigen activ, riscuri cardiace, sau uzura permanenta a corpului. Dupa ce am testat doua sedinte, va pot spune ca este o caldura foarte usor suportabila, ce nu deranjeaza, nu creeaza disconfort, si difera total de cea generata de saune sau alte aparate de modelare corporala. Capul ramane afara si beneficiaza de un mic dispozitiv ce imprastie oxigen, e o senzatie foarte placuta si racoritoare, astfel incat relaxarea este completa iar la final m-am simtit usoara ca un fulg.

iyashi dome (11) iyashi dome (9) iyashi dome (7) iyashi dome (1)

In timpul unei sedinte, corpul elimina pana la 1.200 ml de apa, iar transpiratia e atat de profunda incat va inlatura si metalele grele din organism. Totodata, o sedinta Iyashi Dôme asigura o pierdere de pana la 600 kcal (eu am pierdut 200 kcal). In plus, caldura patrunde pana la 40 mm sub piele, stimuland circulatia sangelui, iar pielea este astfel profund purificata si tonifiata, efect extrem de vizibil, pe care l-am observat chiar in aceeasi zi, la cateva ore dupa sedinta.

Efectele majore ale procedurii sunt de purificare, regenerare, detoxifiere, relaxare musculara si slabire, prin echilibrarea organismului din interior.

Inainte si dupa fiecare sedinta se face o masuratoare a greutatii si a indicilor grasime corporala, masa musculara, masa osoasa, a ratei metabolice, a indicelui caloric si a varstei metabolice, care difera de varsta clasica pe care o aniversam la fiecare data de nastere. Toti acesti indici se optimizeaza si sunt modificati la final; de exemplu, iata ce s-a intamplat la mine: indicele Body Fat a scazut cu 0,6 kg, Fat Free Mass a scazut cu 0,5 kg, Muscle Mass a crescut cu 0,6 kg iar indicele Body Water a crescut si el, devenind 51,3% de la 50,7%, deci atentie, nu se produce deshidratarea ori scaderea in greutate prin pierderea apei!

iyashi dome (2) iyashi dome (3) iyashi dome (4) iyashi dome (5) iyashi dome (13)

Ce mi-a placut cel mai mult a fost faptul ca dupa fiecare sedinta, varsta mea metabolica a scazut, de fiecare data am intinerit cu cate 2 ani, asa ca dupa ultima, am ajuns la 29 de ani 🙂 Ei bine, acum, ca tot am gasit sursa tineretii fara batranete, da, e posibil sa devin dependenta de experienta Iyashi Dôme.

Acest concept revolutionar aflat in cele mai exclusiviste resorturi si Spa-uri din lume se poate experimenta in Romania la Alpin Spa (Poiana Brasov), iar in Bucuresti, la Premier Palace Spa si Michelle Center.

 

Photo credits: Iyashi Dôme, Hotel Alpin Spa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *