Cu rachetele de zapada prin Alpii elvetieni

Pentru mine, iarna inseamna zapada. Multa, pufoasa, alcatuita din miliarde de stelute ce stralucesc frumos in soare, cu aer rece si curat, neclintirea crengilor imbracate in alb si peisajul de poveste al intinderilor de zapada ce acopera totul in jur dupa legi stiute doar de natura, intr-un decor fantastic si relaxant.

Conform acestui scenariu, regatul zapezilor este in mod evident la munte. Aici, mirosul de cetina, fosnetul brazilor, cabanele investmantate in alb stralucitor, scartaitul omatului sub talpa si panoramele oferite cu generozitate privirii, oriunde ai intoarce capul, sunt completate de obrajii rumeni si zambete langa un foc de lemne si o cana de vin fiert cu scortisoara.

Acestea fiind spuse, e lesne de inteles ce mult m-am bucurat cand prietenii mei mi-au spus ca vom face o plimbare cu rachetele de zapada prin muntii Alpi din regiunea Les Charbonnières, un sat mic din Elvetia, aflat in vecinatatea a doua lacuri superbe: Joux si Des Brenets. M-am imaginat imediat purtand rachete de zapada, cu cadru de lemn si impletitura de sfoara, asa cum vazusem in imaginile vintage din National Geographic de pe la 1920, dar m-am imprietenit spontan cu varianta lor contemporana, din plastic rosu si inox 🙂 , care m-a purtat timp de cateva ore intr-o drumetie montana de vis, cu peisaje absolut splendide la fiecare pas facut pe zapada imaculata de 30-40 cm.
Voilà!

snow rackets_les charbonnieres (1) snow rackets_les charbonnieres (6) snow rackets_les charbonnieres (2) snow rackets_les charbonnieres (3) snow rackets_les charbonnieres (4) snow rackets_les charbonnieres (5) snow rackets_les charbonnieres (10) snow rackets_les charbonnieres (11) snow rackets_les charbonnieres (12) snow rackets_les charbonnieres (14) snow rackets_les charbonnieres (9) snow rackets_les charbonnieres (8) SONY DSC

 

Photo credits: www.icollector.com, switzerland.isyours.com, arhiva personala Ruxandra Chiurtu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *