You can’t keep a good rosé down: Cloud Chaser and Luc Belaire

Da, chiar asa, “you can’t keep a good rosé down“, m-am convins zilele trecute cand am fost invitata la lansarea Cloud Chaser si Luc Belaire, gazduita de restaurantul AGO. Prezente in 25 de tari, din Elvetia pana in Burkina Faso, aceste doua cupajuri extrem de fine si elegante din Provence, sunt foarte la moda acum in Europa si iata, au sosit si in România.

Amestecul Cloud Chaser se obtine din clasicii struguri Provençal, cultivați în podgoriile din micuța localitate Puget-Ville si e reprezentativ pentru originile sale din pitorescul sud al Franței cu Alpii pe o parte și plajele mediteraneene din Saint Tropez, Nisa și Monaco de cealaltă parte. Curenții Mistral dau cerului o nuanță de albastru pur, îndepărtând norii, acest tablou servind drept inspirație pentru denumirea rosé-ului.

cloud chaser&luc belaire (7)

Cloud Chaser este clasic, elegant și foarte ușor de consumat, are o nuanță roz pal cu o notă intensă de fructe tropicale precum mango și banana, rotund și delicat pe bolta palatină cu un areal complex de arome de piersică și caisă și un final lung. Aceasta nuanta roz pal se regaseste complet in motto-ul vinului: Sunset in a glass.

 Este prezentat într-o sticlă rafinată, realizată pe specificul zonei Provence, cu sigla imprimată direct pe recipient, fără etichete de hârtie, ce duce cu gândul la sezonul de vară pe Riviera Franceză: climat cald, mese și serate în aer liber.

Eleganța lui Cloud Chaser, șarmul și complexitatea fac din acest rosé o alegere potrivită pentru toate sezoanele și o asociere inspirată cu o arie culinară vastă: pește, creveti, bucătărie asiatică și mediteraneană, preparate de carne la grătar și la cuptor și de asemenea, paste.

Este un vin exquisite dry, cu 13% alcool si costa intre 160-200 lei.

cloud chaser&luc belaire (5) cloud chaser&luc belaire (8)
cloud chaser&luc belaire

Luc Belaire, un spumant rosé, este făurit dintr-un amestec de 3 soiuri de struguri, fiecare din acestea avand un adaos special la calitatea amestecului, în cinstea unei tradiții de 2500 de ani a vinului în Provence-Alpes-Côte d’Azur. Odată ce soiurile sunt amestecate cu grijă, Belaire este învechit pentru a i se insufla o efervescență înviorătoare înainte de îmbuteliere, rezultând astfel un rosé spumant cu arome de căpșuni, coacăze negre și nuanțe vibrante, îmbujorate, de culoarea coralului.

Are 11,5% alcool si vine in sticle negre, cu un design usor recognoscibil. Este perfect pentru deserturi rafinate pe baza de fructe si mousse au chocolat.

cloud chaser&luc belaire (2) cloud chaser&luc belaire (4) cloud chaser&luc belaire (1)

 

Photo credits: Cloud Chaser, Luc Belaire, Shake Advertising, arhiva personala

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *