Daca e aprilie, e Milano

Diminetile de aprilie ma duc intotdeauna cu gandul la I Saloni Milano, Salone Internazionale del Mobile, cel mai mare targ de home&deco si design, practic locul unde timp de o saptamana sunt dezvaluite si lansate tendintele anului urmator.

In mod sigur, cea mai concentrata doza de idei, creativitate, inedit, indrazneala, oameni eleganti si interesanti pe care am savurat-o din plin cativa ani la rand. Motiv pentru care si rezervarile la hotel trebuie facute cu aproape un an inainte, caci pe durata I Saloni, Milano este fully booked si totodata mult mai scump decat in restul timpului, asa cum mi-au spus cu un firesc dezarmant si cu multa mandrie milanezii. Take it or leave it!

milano (12) milano (4)

Centrul de Presa de la I Saloni Milano

Centrul de Presa de la I Saloni Milano

Pentru mine, ziua in saptamana I Saloni incepe devreme, cu haine casual chic lejere, iesit din camera de hotel la ora 8 si, de obicei, tremurat cu picioarele goale in balerini, in timp ce privesc inca adormita catre soare si aud vocea Adelei, de undeva la vreo 5 metri inaintea mea: “Rux, esti gata? iar te-ai imbracat subtire, nu ti-e frig?“. Evident, nu sunt inca gata, mi-e frig dar nu recunosc in ruptul capului si refuz categoric sa pun un pullover peste camasa cu jabou. Bomban ceva putin convingator si pornesc in urma vocii. Din acest moment incepe aventura fantastica in lumea designului, unde culori si idei izbucnesc oriunde te uiti, unde trenduri si abordari smart de marketing si comunicare se insira la fiecare pas, la fiecare privire, simturile se ascut la maxim si mintea se deschide, inregistrand flamanda totul, ca un urias aparat de filmat.

Ador senzatia asta de Spa al ideilor, al mintii, inconjurata de sute de mii de persoane, care vorbesc, se misca, dar nu deranjeaza, caci in acele momente auzi si absorbi inconstient doar ceea ce vrei. Va recomand sa incercati, s-ar putea sa va placa.

milano (7) milano (6) milano (2) milano (1) milano (8) milano (9) milano (10) milano (5) milano (3) milano (25) milano (19) milano (18) milano (17) milano (16) milano (15) milano (13) milano (14) milano (11)

Aventura continua dupa cele 10 ore de targ pana tarziu spre miezul noptii cu petrecerile, cocktail-urile din centru, din Zona Tortona, din showrooms si magazine.

Adaugati la cele de mai sus efervescenta si conversatiile spontane ale Adelei Parvu, ghidul perfect in lumea home&deco si a designului, precum interviurile neobisnuite luate de ea rapid lui Luca Nichetto, Piero Lissoni (Kartell) sau altor designeri, care brusc, zambesc relaxati cand ii aud intrebarile, si aveti acum aproape intreaga imagine a unei zile de aprilie la Milano.

Spun aproape, caci in iuresul de mai sus intotdeauna exista o ora de savurat paste si un pahar cu vin sec, de fiecare data in alt loc gasit in evadarile noastre pe stradute. Alt decor, alt piccolo, alta conversatie, aceeasi italiana scanteietoare.

milano (27) milano (20) milano (23) milano (22) milano (24)

Ar mai fi ceva ce intregeste ziua la Milano: barbatii de o eleganta relaxata teribila, care se opresc brusc, zambind charmant in mijlocul strazii si striga “Ciao, bella!

milano (21)

 

Photo credits: Adela Parvu, arhiva personala Ruxandra Chiurtu

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *